Λαγανά, Ζακύνθου: Ποινική δίωξη στους 8 συλληφθέντες για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ποινικής δίωξης ασκησε ο Εισαγγελέας στους οχτω συλληφθέντες για το θανάσιμο τραυματισμό του 22άχρονου Bakari Henderson, στο Λαγανά Ζακύνθου.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Ζακύνθου μετήχθησαν με αυξημένα μετρα ασφαλείας οι οκτώ συλληφθέντες στους οποίους απήγγειλε κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και τους παρέπεμψε σε Ανακριτή για την ερχόμενη Τρίτη (11/07) για να απολογηθούν.

(ΦΩΤΟ imerazante.gr)
(ΦΩΤΟ imerazante.gr)

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας οι κατηγορούμενοι από το Αστυνομικό Μέγαρο Ζακύνθου όπου κρατούνται οδηγήθηκαν (08/07-20.50) στο Δικαστικό Μέγαρο του νησιού, με τις τοπικές Αρχές να εχουν αποκλείσει την οδό Τερτσέτη. Με χειροπέδες και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με τα ρούχα που φορούσαν, οι οχτω συλληφθέντες οδηγήθηκαν ανά ζεύγη στο γραφείο του Εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθούν για το θανάσιμο τραυματισμό του 22άχρονου Αμερικανού τουρίστα Bakari Henderson.

(ΦΩΤΟ imerazante.gr)
(ΦΩΤΟ imerazante.gr)

Ο συνήγορος του 34άχρονου μπαρμαν, προς τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι, «ο πελάτης μου δηλώνει συντετριμένος από το γεγονός. Πρόκειται για ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο, αφού προγενέστερα δεν είχε ποτέ ενοχλήσει τις διωκτικές και δικαστικές αρχές ούτε για μια απλή παράβαση του ΚΟΚ. Δηλώνει ότι ενεπλάκη στο γεγονός, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν αυτός που προκάλεσε στον 22άχρονο, εκείνα τα χτυπήματα στο κεφάλι που είχαν ως συνέπεια τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του έκοψαν το νημα της ζωής».

ΕΓΚΛΗΜΑ_ΛΑΓΑΝΑ ΖΆΚΥΝΘΟΣ_ΔΡΑΣΤΕΣ
(ΦΩΤΟ imerazante.gr)

Οι κατηγορούμενοι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επέστρεψαν και πάλι στα κρατητήρια της ΔΑ Ζακύνθου, όπου και θα παραμείνουν ως την Τρίτη (11/07) οπότε και θα μεταχθούν εκ νέου στο Δικαστικό Μέγαρο του νησιού, για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή, και απο κοινου με τον Εισαγγελεα, θα αποφασίσουν την ποινική τους μεταχείριση.