Λ.Οικονόμου:  “Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα”, για την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων

Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται από την ΕΛ.ΑΣ

“Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και προς αυτή την κατεύθυνση (σσ απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων), είναι και υποχρέωση της κυβέρνησης να εξετάζει διάφορα σενάρια, τα οποία θα κληθεί να θέσει σε εφαρμογή ανάλογα με τις εισηγήσεις πάντα των ειδικών επιστημόνων, της ειδικής επιστημονικής επιτροπής, η οποία παρακολουθεί πώς εξελίσσεται καθημερινά η κατάσταση από πλευράς εξάπλωσης του κορονοϊού. Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε εναλλακτικά σενάρια στο σχεδιασμό μας, αλλά το τι στο τέλος θα ακολουθηθεί θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και από την επιτροπή και από την γενικότερη συμπεριφορά όλων μας”, δήλωσε στον Realfm 97,8 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

“Λαμβάνονται κάθε ημέρα μέτρα που σε μεγάλο βαθμό εμπλέκεται το δικό μας υπουργείο και η ελληνική αστυνομία. Υπάρχει αυτό το άγνωστο, θα έλεγα, που έχουμε μπροστά μας και έχεις ουσιαστικά να αντιμετωπίσεις έναν αόρατο εχθρό” δήλωσε ο Υφυπουργός, ενώ πρόσθεσε, “Τα ελικόπτερα και τα drones από πλευράς αστυνομίας χρησιμοποιούνται και τώρα και θα χρησιμοποιηθούν και τις ημέρες του Πάσχα, διότι πέρα από το θέμα της εποπτείας των μέτρων και του ελέγχου των συμπολιτών μας για τυχόν κινήσεις από μια μικρή μειοψηφία, που δεν προσαρμόζεται σε αυτά που ισχύουν. Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζει και ένα ειδικό σχέδιο για την διασφάλιση της περιουσίας των πολιτών και ειδικά εκείνων των καταστημάτων και των επιχειρήσεων που λόγω των μέτρων είναι κλειστές. Τα ελικόπτερα και τα drones εξυπηρετούν και τον σκοπό αυτών των μέτρων ασφάλειας”.

Για την κίνηση των τροχοφόρων στα διόδια και την κίνηση ανέφερε, ότι “είναι πολύ ελαττωμένη η κίνηση, οι έλεγχοι είναι πάρα πολύ αυστηροί και στους παραδρόμους και στο επαρχιακό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα. Οι παραβάσεις που βεβαιώνονται και αυτό είναι το ενθαρρυντικό είναι λίγες, που πραγματικά δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εφαρμόζει τα μέτρα”.