Λ.Οικονόμου: “Αναλογική υποδοχή και φιλοξενία αιτούντων άσυλο, στις 13Περιφέρειες ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά”

Συμφωνία 13 Περιφερειαρχών με το Προστασίας του Πολίτη για την αναλογική υποδοχή και φιλοξενία αριθμού αιτούντων άσυλο, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

«Διερχόμεθα μια εθνική κρίση και απαιτείται όλοι μαζί με πνεύμα υπευθυνότητας, όπως οι Έλληνες μπορούμε να δείχνουμε σε δύσκολες στιγμές, να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Έρχεται ο χειμώνας και όλοι οι Έλληνες, πανελλαδικά, πρέπει να συνδράμουμε στο έργο που φαίνεται ότι έχει αρχίσει να υλοποιείται για την αποσυμφόρηση των νησιών», κατέληξε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, κατά τη Συνέντευξη Τύπου (30/09) στη Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.

Ο Υφυπουργός διευκρίνησε ότι το απανθρακωμένο πτώμα ανήκει σε γυναίκα Αφγανικής καταγωγής η οποία είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει δεύτερο θύμα καθως και οτι στο κοντέινερ στο οποίο ξέσπασε η φωτιά(29/09)  διέμεναν 12 συνολικά άτομαΑφγανικής καταγωγής -τρία ζευγάρια και έξι ανήλικα). «Στο σύνολό τους, όλοι οι κάτοικοι των οκτώ συνολικά καμένων οικίσκων είναι καλά στην υγεία τους», διευκρινίστηκε στη Συνέντευξη Τύπου.

Οπως επεσήμανε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού, με τη φωτιά να ξεκίνησε από τον χώρο με χρήση μαγειρείου.

Στα επεισοδια που ακολούθησαν την πυρκαγιά, τραυματίσθηκαν τρεις Αστυνομικοί κι ένας Πυροσβέστης

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Άρης Χατζηκομνηνός, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Ειδικός Γραμματέας πρώτης υποδοχής και οι τοπικοί διοικητές της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Στρατού.