ΚΥΤ Σάμου: Συνελήφθη Σύρος για προτροπή σε εξέγερση και πρόκληση εμπρησμού στη δομή

Από επικοινωνίες και μηνύματα τα οποία απέστειλε , προκύπτει η εμπλοκή του στον εμπρησμό της δομής στο Βαθύ Σάμου, και οδήγησαν στη σύλληψή του

Εντοπίσθηκε- καθ υπόδειξη – στη δασική περίμετρο από το κλιμάκιο του ΠΣ το βράδυ της περασμένης Τρίτης (15/09) κοντά στο σημείο από το οποίο ξέσπασε η αρχική εστία φωτιάς στην πλαγιά που εκτείνεται πλευρικά του ΚΥΤ Σάμου . Ο ίδιος ακούγεται στα αραβικά να υποκινεί σε εμπρησμό τους διαβιούντες λαθρομετανάστες της δομής και μεταξύ άλλων όπως περιλαμβάνεται στη δικογραφία – από μετάφραση – τους προτρέπει’ “Αν δεν κάνουμε εξέγερση και μείνουμε σε ειρηνικές διαμαρτυρίες δε θα μας ακούσουν. Να πάμε για εξέγερση..”

“Να πάμε για εξέγερση” προτρέπει σε ηχητικά και γραπτά μηνύματα ο Σύρος

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του Nantiareport.gr, ο 42άχρονος κατά δήλωσή του Σύρος, τέθηκε ως βασικός υποκινητής του εμπρησμού στο ΚΥΤ Σάμου- μια εβδομάδα μετά τον εμπρησμό της δομής στη Μορια για την οποία έχουν συλληφθεί έξι Αφγανοί- καθώς προέκυψαν ευρήματα από τις Αρχές Ασφαλείας στα οποία υποκινεί και  προτρέπει σε εξέγερση τους διαβιούντες λαθρομετανάστες . Ο ίδιος έχει προβεί σε επικοινωνίες  στην αραβική γλώσσα- από νωρίς το μεσημέρι της ίδια ημέρας (15/09) – μέσω κοινωνικών δικτύων και εφαρμογών σε κλειστές ομάδες με τη συμμετοχή 150 εκ των διαβιούντων στη δομή, και σχεδόν πέντε ώρες αργότερα μέσα στη νύχτα, ξέσπασε η φωτιά .

Με δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, ο Σύρος παραπέμφθηκε με την κατηγορία για το αδίκημα της διέγερσης στη διάπραξη εγκλημάτων, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη λαθρομετανάστη από Γκάμπια, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα.