Κυψέλη: Συνελήφθη ο Ιρανός “αναρχικός πρόσφυγας” για το κάλεσμα σε συλλογικότητες να οπλίσουν τους λαθρομετανάστες στον Έβρο

Συνελήφθη και παραπέμπεται με τον αντιτρομοκρατικό ο αυτοπροσδιοριζόμενος «αναρχικός πρόσφυγας» για το “κάλεσμα” σε αναρχικές συλλογικότητες

(30/03-17.00) Η υπόθεση πηρε αναβολη για εκδίκαση (09/04) στο Τριμελές Αυτόφωρο λογω της επιβαρυντικής διάταξης του 187Α. Ο 22άχρονο Abtin Parsa “αναρχικός πρόσφυγας ” όπως δηλώνει ο Ιρανός  αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

«Oι σφαίρες είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες», υποστήριζε (12/03) ο  Ιρανός αυτοπροσδιοριζμόμενος «αναρχικός πρόσφυγας» και απεύθυνε κάλεσμα στις αναρχικές συλλογικότητες να οπλίσουν τους λαθρομετανάστες στον Έβρο.

Το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο εντόπισαν το 22άχρονο Abtin Parsa από το Ιράν στην περιοχή της Κυψέλης (29/03) και τον συνέλαβαν. Παραπέμπεται με την κατηγορία τις «έγερσης σε ένοπλη εξέγερση», η οποία είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, με τις επιβαρυντικές ωστόσο διατάξεις του Αντιτρομοκρατικού Νομου, και πρόκειται να οδηγηθεί (30/03) στον Εισαγγελέα.

Οι”κινήσεις” ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας και έγκλειστα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, και η τεταμένη κατάσταση στον Έβρο , προκάλεσαν την άμεση ανταπόκριση των Υπηρεσιών και έφτασαν να εντοπίσουν (29/03) τον Abtin Parsa και τον συνέλαβαν.

Ο Abtin Parsa για τις Αρχές είναι “γνωστός” ως θαμώνας καταλήψεων κτιρίων στα Εξάρχεια και σε στενή επαφή με τον διαχειριστή  της GARE στην οδό Καλλιδρομίου, τον καταζητούμενο για συμμετοχή στην “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, Δημήτρη Χατζηβασιλειάδηκαταζητούμενο για συμμετοχή στην “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

Προέκυψαν πολύ στενές επαφές με τον καταζητούμενο για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Ο Abtin Parsa, λαθρομετανάστης από το Ιράν βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2017 καθώς έχει περάσει παράνομα από τη Σάμο. Διαθέτει σε ισχύ άσυλο μέχρι τον Ιούνιο του 2020, ωστόσο διατηρεί ποινικό μητρώο και έχει συλλήψεις, ενώ είναι οργανωμένος με συμμετοχή σε συγκεντρώσεις συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου και αυτοαποκαλείται «αναρχικός πρόσφυγας”.

Ο 22άχρονος  Ιρανός είχε συλληφθεί πριν ένα χρόνο (01/2010)  στην Πάτρα οταν επιχείρησε με πλαστό Πορτογαλικό διαβατήριο να περάσει Ιταλία και νωρίτερα στα Εξάρχεια, ενώ πριν δύο χρόνια (12/08 2018) είχε συλληφθεί στον Άγιο Παντελεήμονα όταν σε έλεγχο οι Αστυνομικοί κατέσχεσαν στην κατοχή του αυτοσχέδιο μαχαίρι, με τον αντιεξουσιαστικό χώρο να «κινητοποιείται» για την αποφυλάκιση και νομική του συνδρομή.

Το μακροσκελές υπογεγραμμένο κείμενό του, γραμμένο σε ελληνικά, αγγλικά και την περσική «φαρσί»- διάλεκτο διαδεδομένη στο Ιράν, το Ιράκ και όμορες χώρες-  είχε αναπαραγωγή και από διεθνείς ιστοσελίδες του διεθνούς αναρχικού δικτύου, με επισύναψη φωτογραφικού υλικού πολεμικών όπλων.