Ξάνθη: Συνάντηση του Δ.Σ της ΣΚΑΝΞ με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Πασχάλη Γιώρη

Ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης

«Την 08-05-2020 ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης συναντήθηκαν εκτάκτως με τον αστυνομικό διευθυντή, προκειμένου να τεθούν υπόψη του κυρίου διευθυντή προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας.
Αρχικά λίγες μέρες αφού έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα και με τους αστυνομικούς πλέον να εξυπηρετούν κανονικά τους πολίτες, ζητήθηκε από τον κύριο διευθυντή να τοποθετηθεί σε όλες τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών προστατευτικό πλαστικό γυαλί (Plexiglas). Για το θέμα αυτό η Ένωση έχει έρθει σε επαφή και με τους Δήμους του Νομού, ζητώντας την συνδρομή τους στα αστυνομικά τμήματα του εκάστοτε Δήμου. Στα πλαίσια απολύμανσης των αστυνομικών υπηρεσιών, ζητήσαμε από τον κύριο διευθυντή να βάλει σε προτεραιότητα την απολύμανση των κτιρίων στο μεθοριακό σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου στα σύνορα, πριν την επαναλειτουργία του. Στο πλαίσιο και πάλι της ασφάλειας των συναδέλφων, συζητήθηκε και ένα χρόνιο αίτημα της Ένωσης, η μετατροπή ενός υπηρεσιακού οχήματος στις προδιαγραφές που απαιτούνται, προκειμένου να χρησιμοποιείται ως όχημα μεταγωγής κρατουμένων και ψυχικά ασθενών. Σε αυτό το στάδιο ο κύριος διευθυντής μας ενημέρωσε πως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, καθώς το Αρχηγείο και η Διεύθυνση Μεταφορικών Μέσων θεωρούν ανυπέρβλητο εμπόδιο την όποια μετατροπή οχήματος. Κατόπιν τούτου, θα απευθυνθούμε στο Αρχηγείο και θα αναζητήσουμε κάποια άλλη πρόσφορη προσωρινή λύση.
Στα υπηρεσιακά θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους θέσαμε το θέμα των αδειών ειδικού σκοπού, την ώρα που ο χρόνος διάνυσης του υπολοίπου των αδειών του 2019 παρατάθηκε, με τον κύριο διευθυντή να κάνει σαφές πως θα χορηγηθούν άδειες ειδικου σκοπου, όπως γινόταν μέχρι και τώρα. Ακόμη, με την διαρκή μετακίνηση αστυνομικών των περιφερειακών τμημάτων για εκτέλεση υπηρεσίας στην κεντρική πυλη της διεύθυνσης, ζητήθηκε από τον κύριο διευθυντή να εκδώσει μια διαταγή, προκειμένου να δηλώσουν επιθυμία πέντε συνάδελφοι για την εκτέλεση της ανωτέρω υπηρεσίας και να πάψει πια αυτό το φαινόμενο μετακίνησης αστυνομικών. Στο ίδιο πλαίσιο και για την αναβάθμιση της Λέσχης ζητήθηκε η έκδοση διαταγής για επιθυμία ενός συναδέλφου, από υπηρεσία γραφείου, ο οποίος θα επιθυμεί να υπηρετήσει στην Λέσχη μαζί με τον συνάδελφο και να αναβαθμίστουν οι παροχές του κυλικείου. Ακόμη ένα θέμα συζήτησης ήταν η υπεργασία των συναδέλφων όλης της διεύθυνσης, ειδικά του Α.Τ. Εχίνου, και η χορήγηση ημερησίων αναπαυσεων, με τον κύριο διευθυντή να συμφωνεί να εξετάσει το θέμα και να συγχαίρει μέσω ημών όλους τους συναδέλφους για το φιλότιμο που έδειξαν σε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα.
Ακόμη μια διαταγή που εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες συζητήθηκε κατά την συνάντηση μας. Πρόκειται για ένα σεμινάριο υποχρεωτικής παρακολούθησης με θέμα την ενδοοικογενειακή βία, απο συναδέλφους που ορίστηκαν απο τους διοικητές τους. Λόγω της δυσκολίας του, αλλά και της αγγλικής γλώσσας, στην οποία πραγματοποείται, ζητήσαμε απο τον κύριο διευθυντή να θεωρηθεί χρόνος εργασίας οι ώρες που απαιτούνται για την παρακολούθηση του και μας δήλωσε πως με την προσκόμιση στην υπηρεσία, των ειδικών βεβαιώσεων συμμετοχής,οι συνάδελφοι που το παρακολούθησαν επιτυχώς θα τους χορηγηθουν δυο ημερήσιες αναπαυσεις.
Τέλος ο διευθυντής μας ενημέρωσε για τις τελευταίες διαταγές της Γενικής για συγκρότηση συνεργειών ελέγχου και απόσπασης αστυνομικών της Ξάνθης στα σύνορα με τον Έβρο για περιπολίες. Τα προβλήματα παραμένουν πολλά στην διεύθυνση μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το προσεχές μέλλον, όπου και θα συζητηθούν ακόμη περισσότερα θέματα και ευελπιστώντας να έχουν λυθεί κάποια».