Κρήτη: Ταξίδεψαν στο χωριό του μέλλοντα γαμπρού για να γνωρίσουν την οικογένειά του- Επέστρεφαν από εκδρομή στα Χανιά

Το πολύνεκρο θανατηφόρο τροχαίο βύθισε στο πένθος δύο οικογένειες, που προγραμμάτιζαν να συνδεθούν με τον γάμο των παιδιών τους.

Στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, με κατεύθυνση στο ρεύμα από το Ρέθυμνο προς το Ηράκλειο (03/01-15.00) κινείται όχημα με επιβαίνοντες πέντε άτομα.

Οι επιβαίνοντες στο προστατευόμενο όχημα, τετραμελής οικογένεια από την Τήλο, είχε ταξιδέψει  στην Κρήτη για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προκειμένουν να γνωρίσουν την οικογένεια του μέλλοντα γαμπρού τους, ο οποίος βρισκόταν στη θέση του οδηγού. Ακολουθεί όχημα με τους γονείς  του νεαρού οδηγού- του προπορευόμενου οχήματος- καθώς επέστρεφαν από εκδρομή στα Χανιά.

Το νεαρό ζευγάρι που τραυματίσθηκε θανάσιμα στο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα
Το νεαρό ζευγάρι ο Χρηστος Στεφανάκης και η Μαρία Κωστίδη, που τραυματίσθηκε θανάσιμα στο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, οδηγός του πρώτου οχήματος ο 22άχρονος Χρήστος Στεφανάκης από τη Χερσόνησο, συνοδηγός η 20άχρονη αρραβωνιαστικιά του Μαίρη Κωστίδη, και στο πίσω κάθισμα οι γονείς της -η 41άχρονη μητέρα της, Δέσποινα Παναγιωτάκη και ο πατέρας της, Νίκος Κωστίδης καθώς και η 16άχρονη αδελφή της, Χριστίνα. Ακολουθεί δεύτερο όχημα με τους συγγενείς του νεαρού μέλλοντος γαμπρού.

Όχημα με κατεύθυνση από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, στο οποίο επέβαινε ζευγάρι, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και εκτός πορείας εμβόλισε με σφοδρότητα το αυτοκίνητο του 22άχρονου.

ΤΡΧ_ΧΑΝΙΑ_ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ_ΤΗΛΟΣ

Από τη σφοδρή σύγκρουση το νεαρό ζευγάρι των μελλονύμφων και η μητέρα της 20άχρονης ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ ο 50άχρονος πατέρας της μεταφέρθηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Τραυματισμένη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ και η 16άχρονη αδελφή της 20άχρονης, η κατάσταση υγείας της οποίας δεν εμπνέει ανησυχία, με κατάγματα και έντονο ψυχολογική φόρτιση .

Η 40χρονη Δέσποινα Παναγιωτάκη ανασύρθηκε νεκρή, ενώ ο σύζυγός της, Νίκος Κωστίδης, νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο
Η 40χρονη Δέσποινα Παναγιωτάκη ανασύρθηκε νεκρή, ενώ ο σύζυγός της, Νίκος Κωστίδης, νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο

Τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν επίσης στο ΠΑΓΝΗ, με σοβαρά τραύματα και οι επιβαίνοντες -ανδρας και γυναίκα- του δεύτερου οχήματος.

Τις συνθήκες του πολύνεκρου θανατηφόρου τροχαίου διερευνά η Τροχαία ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ο οδηγός του αυτοκινήτου που εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ενω έχασε τον έλεγχο λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από τη βροχή που είχε προηγηθεί και προκάλεσε το πολύνεκρο δυστύχημα.