Κρήτη: Νεκροί και οι 4 αγνοούμενοι μέλη της ίδιας οικονέγειας, μέσα στο αυτοκίνητο

Νεκροί και οι τέεσερις αγνούμενοι. Οι σοροί εντοπίστηκαν μέσα στο βυθισμένο στον ποταμό αυτοκίνητο.

Τραγικός επίλογος (18/02-13.30) στης αγωνιώδεις αναζήτησης συνεργείων διάσωσης και κλιμακίου της ΕΜΑΚ, για την οικογένεια η οποία παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό από τα ορμητικά νερά ρέματος στην περιοχή του Γεροποτάμου (15/02).

Το όχημα της οικογένειας εντοπίστηκε βυθισμένο στο ρέμα και μέσα στη λάσπη, κοντά στην γέφυρα Πετροκεφαλίου, με τους διασώστες να εντοπίζουν αρχικά τα δύο μέλη της οικογένειας νεκρά, και κατά την εξερεύνση του αυτοκινήτου στο εσωτερικό του τα άλλα δύο μέλη της ίδιας οικογένειας.

Νεκροί είναι η  30άχρονη οδηγός, ο 29άχρονος σύζυγό της,  η 58άχρονη μητέρα και η 21άχρονη αδερφή της.

Το όχημα με του τέσσερις επιβαίνοντες, παρασύρθηκε το βράδυ του Σαββάτου (16/02) από τα ορμητικά νερά ρέματος, στην περιοχή του Γεροποτάμου, στο ύψος “Τρία Αστέρια”, στο Ηράκλειο, κατά την επιστροφή της οικογένειας από κοινωνική εκδήλωση στην Πόμπια.

Η οδηγός του αυτοκινήτου η 30άχρονη Ροδούλα Τζαγκαρακη, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Αμεση Δράση (16/02- 0:52) και ανέφερε “ελάτε γιατί πνιγόμαστε”, με την κλήση να διαρκεί 13 δευτερόλεπτα. Σχεδόν τρία λεπτά αργότερα (00:55) τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της,  Κωνσταντίνος Γιαννακάκης, αναφέροντας ότι βρίσκονται κοντά στο κέντρο “Αυγερινός live, σώστε μας γιατί θα πνιγούμε”, με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν επίσης η 58άχρονη μητέρα της οδηγού, Μαρία Χατζηπάνου και η δεύτερη κόρη της, η 21άχρονη Μαριλένα Τζαγκαράκη.

Το ζευγάρι είχε αποκτήσει ένα βρέφος μόλις 6μηνων (σήμερα) το οποίο είχαν αφήσει στον Άγιο Νικόλαο μαζί με τον παππού και τη γιαγιά.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος κλιμάκιο της ΕΜΑΚ καθώς και δύτες, το πρωί της Δευτέρας (18/02) βούτηξαν στο “φουσκωμένο” ποτάμι, καθώς συμμετείχαν και άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας.