Κρατούμενος δέχθηκε βίαιη επίθεση στο Νοσοκομείο Κρατουμένων «Άγιος Παύλος»

Σοβαρό επεισόδιο στο Νοσοκομείο Κρατουμένων «Άγιος Παύλος», με ξυλοδαρμό κρατούμενος ο οποίος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ

Ο κρατούμενο την περασμένη Δευτέρα (28/09) είχε μεταχθεί στις Φυλακές Κορυδαλλό από το ΚΚ Χαλκίδας όπου εκτίει πολυετή κάθειρξη για χρέη προς το Δημόσιο, προκειμένου να παραστεί κατά την εκδίκαση της έφεσής του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών. Ωστόσο λόγω  σοβαρών καρδιολογικών και πνευμονολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Στο θάλαμο όπου μετεφέρθηκε, κρατούμενος ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, επιτέθηκε και γρονθοκόπησε αναίτια τον 65άχρονο, καταφέρνοντας του χτυπήματα στο κεφάλι από το οποίο προκλήθηκε κάταγμα στη γνάθο.

Αιμόφυρτος ο κρατούμενος θύμα της επίθεσης, μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στη συνέχεια  στο ΚΑΤ, όπου διαγνώστηκε κεφαλαιμάτωμα αριστερά μετωπιαία και διπλό κάταγμα της κάτω γνάθου και οι γιατροί συνέστησαν, για τις επόμενες 4 με 6 εβδομάδες, συντηρητική αντιμετώπιση των καταγμάτων της κάτω γνάθου λόγω της επιβαρυμένης γενικότερα υγείας του (καρδιά και ΧΑΠ), με περαστή δίαιτα (σσ του χορηγείται τροφή με καλαμάκι ).

Για το περιστατικό έχει σχηματιστεί δικογραφία και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το αρμόδιο Τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού.