Κρατικό Νίκαιας: Εισαγγελική έρευνα- Απέκρυψαν δύο κρούσματα σε γιατρούς

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά για το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, έπειτα από καταγγελίες ότι κρύβουν κρούσματα κορωνοϊού, στο ιατρικό προσωπικό

Καταγγελία το βράδυ της Πέμπτης (23/04)  στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας, ανέφερε ότι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο έχουν διαγνωστεί κρούσματα κορονοϊού, τα οποία και αποκρύπτουν.

Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας υπηρεσίας, ο οποίος έδωσε εντολή για αυτοψία στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Σε επικοινωνία το πρωί της Παρασκευής (24/04), του Εισαγγελέα με τον ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα κορονοϊού σε γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, λαμβάνοντος ο Εισαγγελικός Λειτουργός, προφορική διαβεβαίωση ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Η δικαστική έρευνα, αφορά  τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, καθώς επίσης και για το αδίκημα της έκθεσης ανθρώπων σε κίνδυνο. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η προκαταρκτική εξέταση και για άλλα αδικήματα, καθώς επίσης και κατά άλλων προσώπων.