Κρανίδι: Νέα 150 θετικά κρούσματα στη δομή λαθρομεταναστών- Εκτάκτως μεταβαίνει κλιμάκιο Διαχείρισης Κρίσεων στην περιοχή

Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στο ξενοδοχείο- δομή λαθρομεταναστών και νέα θετικά κρούσματα μεταξύ των λαθρομεταναστών

Θετικά βρέθηκαν 150 από τα δείγματα τα οποία είχαν ληφθεί (20/04) από τους συνολικά 470 λαθρομετανάστες διαβιούντες στο ξενοδοχείο GALAXY, στο Κρανίδι, μετά το  θετικό δείγμα σε  Σομαλή έγκυο η οποία παραμένει ασυμπτωματική και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιό της. Είχε μεταφερθεί το πρωί της Κυριακής του Πάσχα (19/04) στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου, για εξέταση η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού, υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο και προέκυψε ότι θετική για έκθεση στον Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου μεταβαίνουν (21/04-13.00) στο Κρανίδι Αργολίδας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον ΓΓ. Υποδοχής Αιτούντων Ασυλο Εμμανουήλ Λογοθέτη, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Στις 13:00 στο δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδια θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα (20/04) είχε μεταβεί κλιμάκιο μεταξύ των οποίων ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας, τον υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και γνωστοποίησε πως έχουν ληφθεί δείγματα από τους 470 λαθρομετανάστες στη δομή- ξενοδοχείο της περιοχής, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.