Κρανίδι: Εκδιδόμενες στην τοπική κοινωνία οι Αφρικανές λαθρομετανάστριες της δομής- ξενοδοχείο με 150 θετικά δείγματα κορωνοϊού

Ανησυχία για πιθανή ανεξέλεγκτη διασπορά από εκδιδόμενες λαθρομετανάστριες στο Κρανίδι

Η φήμη ανάμεσα στην τοπική κοινωνία, ότι νεαρές λαρθομετανάστριες μεταξύ των διαβιούντων στη δομή – ξενοδοχείο “Γαλαξίας” στο Κρανίδι εκδιδόντουσαν, είχε διακινηθεί σχεδόν αμέσως, από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε 150 διαβιούντες λαθρομετανάστες . Επιβεβαιώθηκε και ως προβληματισμός ετέθη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των τοπικών φορέων την Τετάρτη (22/04), με τις αρμόδιες Αρχές , Φορείς και Υπηρεσίες, να εκφράζουν έντονη ανησυχία για ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή.

«Κοινό μυστικό» οι εκδιδόμενες Αφρικανές μεταξύ των διαβιούντων στη δομή – ξενοδοχείο στο Κρανίδιοι

Η αντιδήμαρχος Ερμιονίδας, Αγγελική Λιούμη, ανέφερε σε δημόσιες δηλώσεις της, ότι  αρκετοί είναι οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι αντιδρούν και αρνούνται να συνεργαστούν με τις Αρχές κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, και απεύθυνε στους συμπολίτες της, «Θέλω να απευθύνω έκκληση, επειδή πρόκειται για τη δημόσια υγεία, να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε ποιος είχε επαφές με τους μετανάστες».

Μεταξύ των λαθρομεταναστών, έχουν ήδη εντοπισθεί Αφρικανές οι οποίες εκδιδόντουσαν συστηματικά με πελάτες από χωριά του Νομού , ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να εντοπισθούν και οι ντόπιοι οι οποίοι είχαν αναπτύξει επαφές μαζί τούς και με τη δομή των λαθρομεταναστών , καθώς εκτιμάται ότι δύσκολα θα παραδεχθούν τις επαφές τους , καθώς ο καθένας,  συσχετίσθηκε – με απροσδιόριστο- αριθμό συγγενών, φίλων, συνεργατών και του γενικότερου πληθυσμού!

Η διαδικασία της ιχνηλάτησης καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη

Καταγγελίες από την τοπική κοινωνία, αναφέρουν ότι ενώ οι ντόπιοι κάτοικοι παρέμεναν σε κατ οίκον περιορισμό, οι λαθρομετανάστες είχαν ανεξέλεγκτη μετακίνηση, «Δυστυχώς, οι φόβοι που είχαμε όλοι επιβεβαιώθηκαν. Είχαμε απευθυνθεί πολλές φορές στον δήμο για τα προβλήματα που υπήρχαν με τις ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τους, ειδικά αυτή την περίοδο με τον κορωνοϊό», υποστηρίζει κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με τον πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στο ξενοδοχείο- δομή , οι Αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς είχαν ενημερωθεί με δύο επιστολές- με ημερομηνίες 3 Απριλίου και 7 Απριλίου-, «Είχε προειδοποιηθεί η κυβέρνηση αρμοδίως πριν από 20 ημέρες και κώφευσε. Ήρθαν σήμερα, κατόπιν εορτής, για να φωτογραφηθούν, ψευδόμενοι», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Πέτρος Τατούλης και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την επικοινωνία και την έπαρση, γιατί «στην περίπτωση του Κρανιδίου πιάστηκαν ψευδόμενοι και έχουν την κύρια ευθύνη για την τραγική τροπή που πήρε η ιστορία».

Η επιστολές φέρουν υπογραφή του δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου με παραλήπτες τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο και τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου.