Κοζάνη: Εισέβαλλε με τσεκούρι, στον όροφο του τμήματος εισοδήματος, της ΔΟΥ και τραυμάτισε υπαλλήλους

Τραυμάτισε με τσεκούρι υπαλλήλους της εφορίας Κοζάνης

Ο άντρας, οπλισμένος με τσεκούρι, ενώ φώναζε «Σας άρεσε τώρα; Καλά να πάθετε…» εισέβαλε (16/07-13.15) στον όροφο όπου βρίσκεται το τμήμα εισοδήματος, της ΔΟΥ Κοζάνης, στην οδό Αριστοτέλους, ενω ήταν σε εξέλιξη συναλλαγές με το κοινό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις τραυματίες υπάλληλοι της ΔΟΥ Κοζάνης  μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο “Μαμάτσειο” Νοσοκομείο Κοζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το kozanilife.gr οι τραυματίες φέρουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα στο πρόσωπο. Η επίσης τραυματίας, γυναίκα υπάλληλος της εφορίας Κοζάνης, φέρει ελαφρότερα τραύματα στο κεφάλι ενώ μια ακόμα γυναίκα τραυματίας στην προσπάθειά της να φύγει από το χώρο της επίθεσης, τραυματίστηκε στο πόδι.

Με κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ο 45άχρονος Ν.Κ  με καταγωγή από την περιοχή του Άσκιου Κοζάνης, κρατείται στη ΔΑ Κοζάνης και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπαλλήλων φαίνεται να προκαλούσε τακτικά περιστατικά εντασης στην Εφορία Κοζάνης και παρενοχλούσε τους  εργαζόμενους. Τοπικά ΜΜΕ, αναφέρουν για τον 45άχρονο ότι ήταν γνωστός στην Αστυνομία, καθώς είχε συλληφθεί το 2017 για φθορές σε παρκόμετρα της πόλης, καθως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο δράστης αρνείται να συνεργαστεί με τους Αστυνομικούς και να αξιολογήσει τους λόγους για την πράξη του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης, κρατώντας μία πλαστική σακούλα μπήκε στο κτίριο, δίνοντας κανονικά τα στοιχεία του στον έλεγχο της εισόδου. Του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου έβγαλε από τη σακούλα το μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους. Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα  γυναίκα υπάλληλος και μετά επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της έναν άνδρα και μία γυναίκα , οι οποίοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Μια ακόμα υπάλληλος στην προσπάθεια της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο «δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και μπήκε στο τμήμα Εισοδήματος». Και συνέχισε: «Ένας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακίδιο έβγαλε τον τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο… Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα… Στο τέλος και όταν όλοι φώναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε “τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε…”»

Ο προϊστάμενος της εφορίας και ένας υπάλληλος , κατάφεραν να τον ακινητοποίησουν όταν κινήθηκε εναντίον του πρώτου, κραδαίνοντας το τσεκούρι και τον παρέδωσαν στη Αστυνομία.