Κοζάνη: Δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας άσκησε στον 72άχρονο ο Εισαγγελέας και αφέθηκε ελεύθερος

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 72άχρονος ιδιοκτήτης των Ροτβάιλερ τα οποία τραυματισαν θανάσιμα 5άχρονο.

image

Ενώπιον του Εισαγγελέα Κοζάνης οδηγήθηκε (02/05-12.00) ο 72άχρονος συνταξιούχος, ιδιοκτήτης των δύο ροτβάιλερ που τραυμάτισαν θανάσιμα τον 5άχρονο, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.
Ο 72άχρονος φέρεται στην απολογία του ενώπιον του Εισαγγελέα να ισχυρίστηκε ότι τα τρία ροτβάιλερ ήταν περιορισμένα σε ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο της μονοκατοικίας του, ανάμεσα στα Λευκάδια και την Αργίλου Κοζάνης, ενώ τα υπόλοιπα πέντε σκυλιά της οικογένειας ήταν κλεισμένα σε αποθήκη εντός του περιφραγμένου χώρου.
Ο συνήγορος του 72άχρονου υποστήριξε ότι ο εντολέας του είναι συγκλονισμένος από το τραγικό περιστατικό, ενώ σημείωσε πως διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του αγοριού.
Με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή ο 72άχρονος αφέθηκε ελεύθερος ενώ ζητήθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής ώστε να εξακριβωθουν τα ακριβή γεγονότα και περιστατικά που προκάλεσαν το θανάσιμο τραυματισμό του 5άχρονου, ανήμερα της Κυριακής τους Πάσχα. Εν τω μεταξυ, η Ιατροδικαστική έκθεση κατά τη νεκροτομή στη σορός του 5άχρονου, διαπιστώνει ότι έφερε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και τράχηλο, τα οποία επέφεραν και το θάνατο..