Κοζάνη: ΔΙΑΣ στο .. νηπιαγωγείο

Στη άνοιγμα της ΕΛΑΣ προς την κοινωνία, για να μάθουν τα παιδιά να μη φοβούνται την Αστυνομία αλλα να ζητούν βοήθεια όταν υπάρχει ανάγκη, οι ΔΙΑΣ Κοζάνης, βρέθηκε σε Νηπιαγωγείο.

ΔΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ_ΝΗΠΙΑ_ΕΛΑΣ

Η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ αποτελεί την επιχειρησιακή μονάδα της ΕΛΑΣ, με ρόλο πρόληψης, με τα στελέχη της να έρχονται σε επαφή με τους πολίτες και τις κονωνικές ομάδες καθημερινά και εκτός του θεμσικού τους ρόλου.

“Η Ομάδα ΔΙΑΣ Κοζάνης επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο Πετρανών Κοζάνης, όπου οι μικροί μας φίλοι είχαν τη δυνατότητα να περιεργαστούν τις δίκυκλες μοτοσυκλέτες, καθώς και τον εξοπλισμό των αστυνομικών”, ανεφερε σε ανάρτηση στα κοινωνίκα δίκτυα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

ΔΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ_ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ_ΕΛΑΣ

Πρόκειται για πρωτοβουλία, που διευκολύνει τα παιδιά να μαθαίνουν από τα νηπιακά τους χρόνια, να μην φοβούνται την Αστυνομία, και πως σε οποιαδήποτε κατάσταση κρίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να απευθυνθούν στο ενστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ.

Οπως επισημάινεται και σε σχετική καμπάνια του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, οι προτροπές σε νήπια και ανήλικα «φάε .. το φαγητό σου, αλλιώς θα φωνάξω την Αστυνομία» προκαλεί σύγχιση και εσφαλμένη αντίληψη για το ρόλο της ΕΛΑΣ.
ΔΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ_ΝΗΠΙΑ_ΕΛΑΣ1