Κουκάκι: Δίωξη για κακούργημα στον Πολύκαρπο Γεωργιάδη- Πλημμέληματικές κατηγορίες αντιμετωπίζει το ζευγάρι

Έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι συλληφθέντες στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Φορώντας λευκά αλεξίσφαιρα γιλέκα και χειροπέδες,  συνοδευόμενοι από ένοπλο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής , οι τρεις συλληφθέντες στο πλαίσιο της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (23/09),οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σε βάρος του 42άχρονου Πολύκαρπου Γεωργιάδη ο Εισαγγελέας  άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων καθώς είχε ενοικιάσει το υπόγεια της Αναστασίου Ζίννη στο Κουκάκι. Κατά το παρελθόν είχε καταδικαστεί ως συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει έντονη συμμετοχή σε δράσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι άλλοι άλλοι συλληφθέντες ο 38άχρονος Μ.Τ και η 36άχρονη σύντροφός του, διώκονται για παράβαση του νόμου περί όπλων, αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος. Μετά την άσκηση της δίωξης οι τρεις κατηγορούμενοι -λόγω συνάφειας και καθώς προβλέπεται η επιβολή περιοριστικών όρων  παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν, από τον οποίο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Στα δικαστήρια από νωρίς παραβρέθηκαν περίπου 40 “αλληλέγγυοι” οι οποίοι φώναξαν συνθήματα συμπαράστασης στους συλληφθέντες, εξωτερικά των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων . Ισχυρή αστυνομική δύναμη με την παρουσία της ΕΚΑΜ, έξω από τα Δικαστήρια .