Κως: Οδοιπορικό του BBC για τους λαθρομετανάστες|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Στην Κω βρέθηκε το βρετανικό δίκτυο BBC προκειμένου να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που έχουν αποβιβαστεί στο νησί, το τελευταιο διάστημα.

Η κάμερα του BBC καταγράφει εικόνες εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου στην Κω στο οποίο διαμένουν προσωρινά εκατοντάδες  λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. Στο βίντεο, καταγράφεται ο εξωτερικός χώρος του ξενοδοχείου όπου έχουν τοποθετηθεί στρώματα, με το δημοσιογράφο του Βρετανικου δικτύου να τονίζει ότι στο  παλιό ξενοδοχείο δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση.
Το BBC, στην αρχή του ρεπορτάζ του καταγράφει την άφιξη των λαθρομεταναστών στην Κω, ενώ σε πλάνα διακρίνονται κατά μήκος κεντρικού δρόμου του νησιού οι δεκάδες σκηνές που έχουν στηθεί για τους λαθρομετανάστες. Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος του Βρετανικού δικτύου, οι λαθρομετανάστες, περιμένουν από τις ελληνικές αρχές να τους δώσουν τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αθήνα και από εκεί να συνεχίζουν το ταξίδι τους για χώρες της Ευρώπης.
Στην Κω (07/08) βρέθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα στο νησί και τις αυξημένες ροές προσφύγων και λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, ο αριθμός των προσφύγων και λαθρομεταναστών στο νησί φτάνει τους 5.500, με αποτέλεσμα το ζήτημα να λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.