Κως: Λαθρομετανάστες επιτέθηκαν σε διμοιρία ΥΜΕΤ και τραυμάτισαν Αστυνομικό

Επίθεση δέχθηκαν οι δύο διμοιρίες της ΥΜΕΤ που μετακινήθηκαν από την Αθήνα στην Κώ. Ένας Αστυνομικός τραυματίσθηκε ελαφρά, ενώ η κατάσταση τείνει να παρεκτραπεί με την παραμικρή αφορμή.
Επίθεση προς τη διμοιρία της ΥΜΕΤ πραγματοποίησε (12/08-13.30) ομάδα Αφγανών και Κούρδων λαθρομεταναστών, οι οποίοι επιχείρησαν να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας, κατά την είσοδό τους στο γήπεδο του νησιού, όπου έχει οργανωθεί αίθουσα για καταγραφή τους από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, που μετέβησαν στο νησί, για τη διευκόλυνση της διαδικασίας ταυτοποίηση των λαθρομεταναστών ώστε να γίνει διαχωρισμός και να λάβουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

wpid-2h5mjyx.jpgΟι Αστυνομικοί έκαναν χρήση ήπιων μέσων καταστολής, ωστόσο κατά την επίθεση στη διμοιρία, ένας Αστυνομικός τραυματίσθηκε ελαφρά -εκδορές.

wpid-2exsoc8.jpgΣτη συνέχεια άλλη ομάδα λαθρομεταναστών, αναρριχήθηκε σε υπερυψωμένο χώρο, πάνω από την αίθουσα καταγραφής των λαθρομεταναστών, όπου είχαν εγκατασταθεί συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών, και ξένοι ανταποκριτές πρακτορείων και τηλεοπτικών δικτύων.

wpid-3011z0p.jpgΧρειάστηκε η παρέμβαση πεντε Αστυνομικών οι οποίοι σκαρφάλωσαν και τους απομάκρυναν για να επιστρέψουν στο σημείο μαζί με τους υπόλοιπους λαθρομετανάστες.
Σε κλίμα έντασης συνεχίζεται η διαδικασία της καταγραφής των λαθρομεταναστών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport