Κως: Καταγγελία για καθυστέρηση ανταπόκρισης του ασθενοφόρου σε συνδρομή βοήθεια σε τραυματία τουρίστρια στη χώρα του νησιού

Περίοικοι αντιλήφθηκαν το ατύχημα, λόγω του ψιλόβροχου, νεαρής τουρίστρια, στο κέντρο της Κω, κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε άλλο περιστατικό και παρείχε συνδρομή σε Πρώτες Βοήθειες, ιδιώτης γιατρός

Νεαρή τουρίστρια από τη Γερμανία, έπεσε από ηλεκτρικό πατίνι (22/05-11.05) διερχόμενη από τη Βασιλέως Παύλου στο κέντρο της Κω λόγω του ψιλόβροχου, έχασε την ισορροπία της έπεσε και  χτύπησε στο κεφάλι. Περίοικοι ενημέρωσαν για ασθενοφόρο αλλά το μοναδικό όχημα βρίσκεται σε άλλο περιστατικό.

Στο σημείο έφτασε μετέβη άμεσα πλήρωμα της ΕΛΑΣ  ενώ λόγω του ψιλόβροχου, πολίτες παρέμειναν στο σημείο και κρατούσαν ομπρέλα πάνω από τη νεαρή τουρίστρια για να μην βρέχεται. Στο σημείο μετέβη ιδιώτης γιατρός που διατηρεί ιατρείο στο σημείο και παρείχε Πρώτες Βοήθειες στην τραυματία τουρίστρια.

Μετά από περίπου σαράντα πέντε λεπτά, διασώστης πλήρωμα ασθενοφόρου, μετέβη στο σημείο, με τους περιοίκους να διαμαρτύρονται έντονα για την εικόνα των δημόσιων δομών υγείας του νησιού, και μετέφερε το περιστατικό στο Νοσοκομείο της Κω.