ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Δύο νεκροί Πακιστανοί και τραυματίες σε συμπλοκή.

Συμφωνα με τα πρωτα στοιχεία από ενημέρωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών εγκλείστων επιβεβαιωμένα δύο Πακιστανοί είναι νεκροί, ενώ γίνεται αναφορά σε περίπου 20 τραυματίες.

image

Η συνολική σημειώθηκε (05/05-20.05) στην Γ πτέρυγα του Σωφρονιστικού Καταστήματος. Οι αλλοδαποί κρατούμενοι λίγο πριν τον εγκλεισμό τους και ενώ μόλις είχαν ολοκληρωθεί το βραδινό γεύμα συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Οπλισμένοι με αυτοσχέδια μαχαίρια και μεταλλικές ράβδους στις οποίες είχαν προσαρμόσει αυτοσχέδιες λόγχες, Αλβανοί και Άραβες, επιτέθηκαν στους Πακιστανούς. Αφορμή σύμφωνα με πληροφορίες, ποια ομάδα θα έχει τον έλεγχο στην πτέρυγα σύμφωνα με τους “Νόμους της Φυλακής”.

image

Από τη συμπλοκή δύο νεκροί Πακιστανοί και 21αλλοδαποί έγκλειστοι παρελήφθησαν τραυματίες. Στο χώρο τους Σωφρονιστικού Καταστήματος μετέβησαν οχτώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μετέφεραν σε Τζανειο, Γενικό κρατικο Αθηνών και Νίκαιας τους τραυματίες της συμπλοκής.
Εξωτερικά του Σωφρονιστικού Καταστήματος, βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΕΚΑΜ στο ενδεχόμενο να παραστεί ανάγκη για επέμβαση με Εισαγγελική παραγγελία.
Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη καθώς οι κρατούμενοι στη Γ΄ Πτέρυγα δεν έχουν εγκλειστεί- ακόμη -στα κελιά τους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport