Κορυδαλλός: Δολοφόνησαν στις φυλακές τον Αλβανό κατηγορούμενο ως ηθικό αυτουργό στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Συμπλοκή με έναν νεκρό στις φυλακές Κορυδαλλού

Με αυτοσχέδιο μαχαίρι κρατούμενος δολοφόνησε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον Αλβανό κατηγορούμενο για ηθική αυτουργία στη δολοφονία  του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ως δράστης της δολοφονίας φέρεται καταδικασμένος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου της υπόθεσης Energa και της Hellas Power, Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη. Ενώ κατηγορείται και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η εκδίκηση της υπόθεσης εχει προσδιοριστεί να συνεχιστεί στις  16 Ιανουαρίου (2019), μετά από την αναβολή από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο Αλβανός θύμα της δολοφονίας, τα ξημερώματα Σαββάτου το Νοεμβρίου του 2014 ένοπλος με Kalashnikov είχε ενεργήσει πυρά έξω από νυχτερινό Club του Πειραιά, τραυματίζοντας 11 άτομα.

Καταδικάστηκε και μετήγχθη στις φυλακές Δομοκού. Λόγω της εκδίκασης του έγινε μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι, ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.

Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.