Κόρινθος: Εκκένωση για τα Δικαστήρια – Επεισόδια απο συγγενείς του 52άχρονου Ρομά

Επίθεση από Ρομά συγγενείς του 52άχρονου, δέχθηκε φίλος του 35άχρονου ιδιοκτήτη οικίας που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα το δράστη απόπειρας κλοπής από το κοτέτσι του.
Ένταση και συμπλοκές σημειώθηκαν στα Δικαστήρια Κορίνθου το πρωί (26/03) όταν ο ιδιοκτήτης της οικίας που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 52άχρονο Ρομά ο οποίος από κοινού με ομόφυλό του, αποπειράθηκαν κλοπή από την αυλή του σπιτιού του ληστές του, μεταφέρθηκε με κλούβα από το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης.

Οι Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν διαταχθεί στο σημείο, ήταν αδύνατον να εφαρμοστούν Μέτρα Τάξης

Οι Αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις ενώ ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια. Με εντολή Εισαγγελέα (από τις 11:30 το πρωί- 26/03) έχει εκκενωθεί το Δικαστικό Μέγαρο και παραμένουν μόνο οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Απο εχθές (25/03) ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν το σπίτι του κατηγορούμενου

Νωρίς το πρωί (26/03) ομάδα Ρομά συγκεντρώθηκε κοντά στο σπίτι του 35άχρονου, στο Σολωμό Κορινθίας.

Αστυνομικές πηγές από την εξακρίβωση των στοιχείων του 52άχρονου, προέκυψε σεσημασμένος για ναρκωτικά και κλοπές. Ο γιος του 52άχρονος Ρομά ωστόσο, παραδέχεται ότι ο πατέρας του είχε παραβατική συμπεριφορά, για θρέψει την οικογένειά του, αφού έχει δύο αδέλφια με νοητική υστέρηση.

«Εκλεβε κάνα πορτοκάλι και τα πουλούσε μετά για να βγάλει 1-2 ευρώ. Και στην Αστυνομία τον ήξεραν. Μία φορά έχει πάει μόνο φυλακή, για έξι μήνες με έναν χρόνο. Δεν ήταν εγκληματίας, δεν άγγιξε τίποτα εκεί που πήγε. Ο πατέρας μου πήγε να κλέψει κοτόπουλα και τον σκότωσε. Με τι ψυχή αυτός ο άνθρωπος τον σκότωσε και μπόρεσε να πάει τον πετάξει με το αυτοκίνητο» σημειώνει.