Κόντρα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης και Συνοριακών Φυλάκων Έβρου

Η κόντρα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης και Συνοριακών Φυλάκων Έβρου κρατάει χρόνια και τώρα ξαναφουντώνει.

Οι συνοριοφύλακες φαίνεται ότι δεν ξέχασαν προηγούμενες ανακοινώσεις την ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης και με κείμενο που δημοσιεύουν επιτίθενται στους αστυνομικούς. Αφορμή η ευχή της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης προς τους νέους συνοριοφύλακες, μία αιμοδοσία στην οποία δεν προσκλήθηκαν οι συνοριακοί φύλακες και η παλαιότερη δυσαρέσκεια της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων για τον τρόπο πρόσληψης των νέων συνοριοφυλάκων.

Συγκεκριμένα ο γραμματέας των συνοριοφυλάκων Έβρου Δημήτρης Δεβερντλής αναφέρει:
«Με έκπληξη πληροφορηθηκαμε την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρουπολης για ευχές αλλά και διάθεση να σταθούν δίπλα στους νέους συνοριακούς φύλακες.
Δεν στέγνωσε ακόμη το μελάνι από την ανακοίνωση λίγους μήνες πριν που διαφωνούσαν κάθετα με την προσληψη αυτών των παιδιων, ακολουθώντας πιστά την γραμμή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). Σήμερα έρχονται να τους συγχαρούν και να προσφερουν «απλόχερα“ χέρι βοηθείας σε αυτά τα παιδια.
Αν λοιπόν αυτή η μετάνοια για ότι είπαν ήταν πραγματικα αληθινή και όχι υποκριτική θα ήταν ευπροσδεκτη.
Όμως,πριν λίγες μέρες οι ίδιοι κατάφεραν και ξεχώρισαν το αίμα των συναδέλφων, καθώς διοργάνωσαν, αιμοδοσία από κοινού με τις άλλες δύο ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων του νόμου Έβρου ( αξιωματικών και IPA) αλλά αγνοησαν και αρνήθηκαν να συνεργαστούν με την Ένωση των συνοριοφυλάκων του Έβρου. Ακόμη και για έναν τέτοιο ιερό σκοπό εθελοντισμού και ανθρωπιάς, για το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, το αίμα έδειξαν το πόσο συντεχνιακά λειτουργούν. Λες και οι συνοριοφυλακες έχουν διαφορετικό αίμα! ( Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Ένωσης μας κ.Γιαλαμας αιμοδότησε, μένοντας πιστός στις αρχές του ,στις αρχές της Ενότητας και της Ομοψυχίας).
Σήμερα λοιπόν ως φιλεύσπλαχνοι συνδικαλιστές καταθέτουν πως θα βρίσκονται δίπλα στους νέους συνοριοφυλακες!!!.
Θα ήταν προτιμότερο να ασχοληθούν με τα του οίκου τους.
Όσο για τους νέους συνάδελφους μας συνοριοφύλακες, είναι τυχεροί που υφίσταται η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν.Εβρου ( το ΜΟΝΟ σωματείο που δικαιούται να τους εκπροσωπήσει ΝΟΜΙΜΑ),που έδωσε αγώνες τόσο για την πρόσληψη νέων συναδέλφων μέσω του ΑΣΕΠ με το κριτήριο της εντόπιοτητας όσο και για τους αγώνες που θα δώσουμε μαζί τους για να οικοδομήσουμε καλύτερες υπηρεσιακές συνθήκες για όλο το προσωπικό. Ενα πλεονέκτημα, αυτό της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης, που δεν είχαμε εμείς ως πρωτοδιοριστοι συνοριακοί.

Υ.Γ. »Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»

________________________________________________________

*  thrakinea.gr