Κομοτηνή: Ορίστηκε αυτεπάγγελτα συνήγορος υπεράσπισης στο 15άχρονο δράστη της δολοφονίας του ανήλικου ομόφυλού του

Με προτροπής και του δικηγορικού συλλόγου η Εισαγγελική Αρχή όρισε αυτεπάγγελτα συνήγορο υπεράσπισης του 15άχρονου Ρομά δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης

Ο έμπειρος δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, Δημήτρης Μήλιογλου, ορίστηκε, αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία συνήγορος του 15άχρονος, κατ ομολογίαν δράστη, Ισμαήλ Σερήφ. Όπως ανέφερε- ακόμη -δεν έχει έρθει σε επαφή ούτε με τον κατηγορούμενο ούτε με τους συγγενείς του.

“Πριν λίγο μου τηλεφώνησαν και μου ανέθεσαν την υπόθεση. Δε μπορώ να σας πω τίποτα παραπάνω, αν δε δω τη δικογραφία. Πρέπει πρώτα να δω αναλυτικά τα δεδομένα και τα στοιχεία της δικογραφίας, και στη συνέχεια θα μιλήσουμε αναλυτικά”.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 6άχρονου Μεχμεταλή Σεζάλ, ο οποίος βρέθηκε στραγγαλισμένος και βιασμένος στο Αλάν Κουγιού της Κομοτηνής (23/01) παραμένει κρατούμενος στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 6άχρονου, Νότης Χαραλαμπίδης
Ο δικηγόρος της οικογένειας του 6άχρονου, Νότης Χαραλαμπίδης

Από την πλευρά της οικογένειας του 6άχρονου Μεχμετ Αλή Σεζάλ ασκήθηκε παράσταση πολιτικής αγωγής, με τον Νότη Χαραλαμπίδη, δικηγόρο και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κομοτηνής.

“Οι γονείς δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής για το αποτρόπαιο γεγονός που όλοι πληροφορηθήκαμε. Δε μπορώ ακόμη να κάνω κάποια εκτίμηση για το περιεχόμενο της δικογραφίας, γιατί θα ήταν επισφαλής. Το έγγραφο της νεκροψίας, μάλιστα, θα περιέλθει στη δικογραφία αύριο το πρωί. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιβληθεί η βαρύτερη ποινή”, σημείωσε ο Νότης Χαραλαμπίδης.

Η Καδριέ Αμέτ Ογλού, μητέρα του 6άχρονου, η οποία παραβρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο, ζήτησε για μια ακόμη φορά να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον 15άχρονο κατ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας του Μεχμετ Αλή Σεζάλ.

Την Παρασκευή (27/01) παραπέμφθηκε σε κυρια Ανακριση ο 15άχρονος κατ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του ανήλικου και θα παραβρεθεί στην Κομοτηνή από τη Θεσσαλονίκη διερμηνέας της Νοηματικής.

___________

* ΧΡΟΝΟΣ Κομοτηνής