Κολωνός: Χρηματικό ποσό σε χρηματοκιβώτιο εντός της δομής εντόπισε το κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της δομής “Κιβωτός του Κόσμου” κατασχέθηκαν έγγραφα και δεσμεύτηκε ποσό που εντοπίσθηκε σε χρηματοκιβώτιο

Βιβλία και παραστατικά από τα οποία προκύπτει η δραστηριότητα στα σπίτια της δομής, παρέλαβαν με κατασχετήριο οι Αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της χθεσινής (28/11) αιφνιδιατικής έρευνας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της “Κιβωτού του Κόσμου” στον Κολωνό.

Πληροφορίες του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι σε γραφείο εντός του χώρου, εντοπίσθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο και δεσμεύτηκε. Χρηματοκιβώτιο με χρήματα είχε εντοπισθεί και το ποσό επίσης δεσμεύτηκε στη μεζονέτα της  Ραφήνα με ιδιοκτησιακά δικαιώματα στην “Κιβωτό του Κόσμου” ωστόσο η χρήση προκύπτει να είχε περιέλθει στον πατερ Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του. Ενώ από τον οικονομικό έλεγχο, μέχρι στιγμής έχουν προκύψει καταθέσεις ύψους €15.000.000 σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Οργάνωσης.

Τα κατασχεμένα ως πειστήρια, επισημαίνουν αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, θα εξεταστούν και ενδεχομένως προκύψουν αξιοποιήσιμα ευρήματα στις περαιτέρω έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου Παπανικολάου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, έχουν δεσμευτεί ποσά της τάξεως των €300.000, τα οποία εξετάζεται αν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους . Ενώ εξετάζεται και κατάθεση από την πρεσβυτέρα  Σταματία Γεωργαντή την Πέμπτη (24/11) στο ύψος ποσού €500.000 σε λογαριασμό της «Κιβωτού».

Σημειώνεται πως έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των υπερήλικων γονέων του και της πρεσβυτέρας καθώς επίσης οι δύο θυρίδες, που εντοπίστηκαν σε τραπεζικά καταστήματα καθώς ανήκουν στην “Κιβωτό του Κόσμου” και στη υπέργηρη μητέρα του πατέρα Αντώνιου. Η Αρχή δεν προχώρησε στη δέσμευση εταιρικών λογαριασμών της “Κιβωτού” στους οποίους έχουν εντοπιστεί μεγάλα χρηματικά ποσά, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της με επιπτώσεις στα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

Η εντολή δέσμευσης διαβιβάστηκε στις αρμόδιες Αρχές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι λογαριασμοί και να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις.  Όπως επισημαίνεται, «τα οικονομικά της “Κιβωτού” ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν χορηγίες είτε οτιδήποτε άλλη δραστηριότητα και κίνηση».