Κολωνάκι: Η χήρα του τέως Υπουργού Γιάννη Παπαδόπουλου, η νεκρή στο διαμέρισμα- Αποκοιμήθηκε με το τσιγάρο στο χέρι

Η υπέργηρη γυναίκα την οποία εντόπισαν οι Πυροσβέστες απανθρακωμένη στο διαμέρισμα που διέμενε στο Κολωνάκι, ήταν χήρα του Υπουργού Γιάννη Παπαδόπουλου και σύμφωνα με το γιο της αποκοιμήθηκε με αναμμένο τσιγάρο

«Αποκοιμήθηκε με το τσιγάρο αναμμένο στο χέρι της», αναφέρει ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, γιος της 87χρονης Ελένης Παπαδόπουλου, η οποία απανθρακώθηκε σε φωτιά που ξέσπασε (29/01) στο διαμέρισμα της οδού Λυκαβηττού στο Κολωνάκι όπου διέμενε .

Ο γιος της υπέργηρης γυναίκας την επισκεπτόταν, σχεδόν καθημερινά, όπως και το χθες αλλά είχε ήδη ξεσπάσει η πυρκαγιά στο διαμέρισμα. Όπως εξήγησε το διαμέρισμα 242 τ.μ του τρίτου ορόφου της πολυκατοικίας, στο οποίο ξέσπασε η φωτιά, έχει διατεθεί προς πώληση εδώ και αρκετό καιρό με αγγελίες μεσιτικών γραφείων, διαθέτει μεγάλη βεράντα με θέα στο Λυκαβηττό.

Η Ελένη Παπαδοπούλου, ήταν  παντρεμένη με τον πλαστικό χειρουργό Γιάννη Παπαδόπουλου και μετέπειτα υπουργό Βορείου Ελλάδος, της δεύτερης Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, – μέχρι το Φεβρουάριο του 1987, όταν τον διαδέχθηκε ο Στέλιος Παπαθεμελής.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, γεννήθηκε το 1924 στη Σαμοθράκη. Σπούδασε ιατρική στην Αθήνα και το Λονδίνο και ήταν πλαστικός χειρουργός. Στην Κατοχή εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ, ενώ το 1947 εξορίσθηκε στην Ικαρία. Επί χούντας διετέλεσε μέλος του Προεδρείου της Δημοκρατικής Άμυνας (μέλη της οποίας ήταν, μεταξύ άλλων οι Κώστας Σημίτης, Σάκης Καράγιωργας, Γεώργιος – Αλέξανδρος Μαγκάκης, Νίκος Κωνσταντόπουλος κτλ). Το Αύγουστο του 1969 συνελήφθη και φυλακίστηκε μέχρι το 1973.

Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη των Νέων Δυνάμεων οι οποίες συνεργάστηκαν με την Ένωση Κέντρου το 1974, και μέλος του Προεδρείου τους. Διετέλεσε βουλευτής Έβρου με την Ένωση Κέντρου – Νέες Δυνάμεις από το 1974 ως το 1977. Το 1979 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εκλέχθηκε βουλευτής Έβρου το 1981 και το 1985.
Διετέλεσε υπουργός Βορείου Ελλάδος από τον Ιούλιο του 1985 μέχρι το Φεβρουάριο του 1987, στη δεύτερη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Τον διαδέχθηκε ο Στέλιος Παπαθεμελής. Επίσης υπήρξε διοικητής του Λαϊκού Νοσοκομείου, μέλος και αντιπρόεδρος της ΚΕΑΔΕΑ, μέλος της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ.α. Πέθανε το 2007 σε ηλικία 83 ετών.