Κολωνάκι: Έπεισαν ηλικιωμένη ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ και της απέσπασαν €5.000

Η σπείρα των απατεώνων, παριστάνει τους υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ και εξαπάτησε υπέργηρη Κολωνακιώτισσα  η οποία πείσθηκε να τους δώσει μεγάλο χρηματικό ποσό που διατηρούσε στο διαμέρισμά της

Η 82άχρονη γυναίκα ήταν το πρόσφατο θύμα της σπείρας απατεώνων, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ και αφού πείθουν τα θύματά τους, βρίσκουν πρόσβαση στα διαμερίσματά τους, και αφαιρούν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.

Η υπέργηρη γυναίκα, πείσθηκε στα λόγια των απατεώνων οι οποίοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ της ζήτησαν να εξετάσουν “πρόβλημα” με την παροχή ρεύματος στο διαμέρισμά της, στο κέντρο του Κολωνακίου και τους ανέβασε στο διαμέρισμά της, στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας. Με την είσοδό τους στο διαμέρισμα οι δύο δράστες, ο ένας την ακινητοποίησε με τη βία ενώ ο συνεργός του άρχισε να ψάχνει το διαμέρισμα. Σε σημείο του σπιτιού, εντόπισε και αφαίρεσε ποσό σχεδόν €5.000 τα οποία πήραν μαζί τους οι δύο κακοποιοί και διέφυγαν.

Η ηλικιωμένη, ειδοποίησε την Αστυνομία, ενώ περιέγραψε όλα όσα είχαν προηγηθεί και τα χαρακτηριστικά των δραστών. Στις φωτογραφίες υπόπτων που επέδειξαν στην ηλικιωμένη γυναίκα οι Αστυνομικοί, αναγνώρισε τους δράστες της σε βάρος της εξαπάτησης. Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας, οι Αστυνομικοί έχουν αναζητήσει υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή ενώ αναζητούν μαρτυρίες για την παρουσία των δραστών στην περιοχή .

Όπως σημειώνεται από Αστυνομικές πηγές, το τελευταίο διάστημα, οι καταγγελίες για τη δράστη της συγκεκριμένης σπείρας πληθαίνουν ενώ εξετάζεται οι δράστες να γνώριζαν την οικονομική κατάσταση της ηλικιωμένης και να βρήκαν ευκαιρία να την προσεγγίσουν και να την κλέψουν.

Για την υπόθεση έχει σχηματισθεί δικογραφία η οποία πρόκειται να συσχετισθεί και με άλλες καταγγελίες σε βάρος των ίδιων δραστών.