Κύκλωμα εκβιαστών για “μεσιτείες”- Ένας προφυλακιστέος, δυο ελεύθεροι υφ’ όρων

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ελεύθεροι οι δυο από τους τρεις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών για.. “μεσιτείες” ακινήτων.

Μετα την πολύωρη απολογία τους στον Ανακριτή ο 46άρονος Αλέξανδρος Γερολυμάτος γιος του λαϊκού τραγουδιστή Γ.Γερολυμάτου και ο 65άχρονος πεθερός του, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με εκβιάσεις σε βάρος κατασκευαστών, μεσιτών και αγοραστών ακινήτων για να λαβουν εκβιαστικά “μεσιτείες” απο αγοραπωλησίες ακινητων, ανεξάρτητα αν συμμετείχαν ή οχι στη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46άχρονος, Α.Γερολυμάτος, κατά την απολογία του, αρνήθηκε ότι γνώριζε για τις εκβιάσεις και υποστήριξε ότι οι συνομιλίες- ( έχουν καταγραφεί 71 κλήσεις με τον “Αποστόλη”)- «αφορούσαν θέματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό, ενώ όταν πέθανε η μητέρα του «Αποστόλη» ζητούσε να του βρει εργασία…». Με αυτη την “αφορμή” υποστηρίζει τον σύστησε στον πεθερό του- Αχιλλέα Πέτρα- ο οποίος είχε γνωριμίες.

«Τους τελευταίους μήνες προσπάθησε να με πείσει ότι μπορούσε να εισπράξει τα χρήματα που χρωστάνε στον πεθερό μου για λογαριασμό του…», φέρεται να υποστηρίζει στην απολογία του ο Α.Γερολυμάτος, για να τον ενημερώσει ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τις δουλειές του πεθερού του.. Το προανακριτικό υλικό της δικογραφίας σε βάρος του Α.Γερολυμάτου, κρίθηκε μη ισχυρό για απόδειξη της εμπλοκής του, με την απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα να τον αφηνουν ελευθερο ενω του επιβάλουν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου.
Ανακριτής και Ειαγγελέας επέβαλαν στον 65άχρονο μεσίτη, Αχιλλέα Πέτρα, εγγυοδοσία υψος ποσου #€3000, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.
Για τον 49άχρονο “τηλεφωνητή” οπως ρον ανεφεραν «Αποστόλη» ο οποιος έχει καταγραφεί να πραγματοποιεί τα απειλητικά τηλεφωνήματα (71 –συνολικά- κλήσεις από το κινητό του τηλέφωνο) κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς κατηγορείται για την έκρηξη στο αυτοκίνητο κατασκευαστή- εκ των θυμάτων -το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι Αστυνομικοί για το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου προσδιορίζουν το υψος ποσου που απέσπασε  ο 69άχρονος Αχιλλέας Πέτρας, στα #€11.000.