Κηφισιά: ΟΠΚΕ σε έλεγχο συνέλαβε δικηγόρο με καταδικαστική απόφαση για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία

Εκκρεμούσε σε βάρος της δικηγόρου ένταλμα σύλληψης σε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία

Σε σύλληψη της 48άχρονης δικηγόρου εργατικού δικαίου Κωνσταντίνας Φουντέα, προχώρησαν Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ (19/12- 18.00) καθώς σε δειγματοληπτικό έλεγχο επί της οδού Όθωνος στην Κηφισιά, τη σταμάτησαν και προέκυψε η καταδικαστική απόφαση σε βάρος της, καταχωρημένη στον τερματικό της ΕΛ.ΑΣ. Η ίδια δήλωσε δικηγόρος στον Αστυνομικό έλεγχο, ενώ είχε ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως υποψηφια Δημοτικη Σύμβουλος στο Δημο Διονυσου με την παραταξη του ΣΥΡΙΖΑ, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019.

Κατά τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας στα στοιχεία της, οι Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ διαπίστωσαν ότι σε βάρος της 48χρονης Κωνσταντίνας Φουντέα εκκρεμούσε ερήμην καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με το διατακτικό απόσπασμα, πρόκειται για καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών στα στοιχεία της 48χρονης δικηγόρου στην οποία έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 27 μηνών για κακουργηματικές κατηγορίες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κρίθηκε ένοχη για απόπειρα απάτης ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας, ηθική αυτουργία από κοινού σε πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου και ηθική αυτουργία από κοινού σε ψευδή βεβαίωση και ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

Με την αυτόφωρη διαδικασία η 48άχρονη εργατολόγος συνελήφθη, ενώ πρόκειται να μεταχθεί (21/12) στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών προς εκτέλεση του εντάλματος σύλληψής της .