Κηφισιά: Δήλωσε ψευδώς κλοπή του πολυτελούς οχήματός του, σε συνεργασία με μάντρα εμπορίας super cars για να λάβουν αποζημίωση από ασφαλιστική (φωτο)

Ο μαντράς με τα super cars της Κηφισιάς με παρουσία σε εκπομπές αυτοκινήτου, και η σύζυγός του, από κοινού με γυναικολόγο ένα ακόμα άτομα, το Βούλγαρο μηχανικό και τον Πακιστανό βοηθό του, διέπρατταν απάτες με super cars

Οι πολυτελείς Bentley, τα εντυπωσιακά Porsche και Ferrari, και τα Dodge Viper για απαιτητικούς οδηγούς ήταν μερικά από το οχήματα που διέκρινε κάποιος διερχόμενος από την κεντρική Λεωφόρο που ενώνει την Κηφισιά με την Ερυθραία.

Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας του Αερολιμένα Αθηνών ολοκληρώθηκε (02/04) με τη σύλληψη του γυναικολόγου Γιάννη Κούτρα, μέλους του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αρχικά δήλωσε θύμα κλοπής για το πολυτελές Bentley που είχε στην κατοχή του, ως συνεργός της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες με πολυτελή Super Cars. Επίσης συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας εμπορίας super cars της Κηφισιάς, με εμφανίσεις στην τηλεόραση σε “προστασία των ιδιοκτητών οχημάτων από κλοπές” Τάκης Παπαμιχαήλ, καθώς έχει καταδικαστεί για απάτες και έχει αφεθεί ελεύθερος με αναστολή, η ιδιοκτησία της εταιρείας του στα χαρτιά αποδίδεται στη σύζυγό του, η οποία επίσης και συνελήφθη. Ενώ έχουν συλληφθεί ο Βούλγαρος μηχανικός και Πακιστανός βοηθό, και ένα ακόμα άτομο ως εμπλεκόμενοι στην απάτη.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο γυναικολόγος κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών ότι του αφαίρεσαν, από το χώρο στάθμευσης Ρ1 του «Ελ.Βενιζέλος» ενώ ο ίδιος απουσίαζε στην Αλβανία, την Bentley ιδιοκτησίας του, με τιμή αγοράς €120.000 από τον έμπορο τηλεπωλήσεων στην Κηφισιά. Το σασί του οχήματος, από το οποίο όμως είχαν αφαιρέσει μηχανικά μέρη και εξαρτήματα, εντοπίστηκε την επομένη της καταγγελίας, από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ., στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ο γυναικολόγος, σε συνεννόηση με το Βούλγαρο μηχανικό στην εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων, παρέλαβε τη Bentley και το οδήγησε σε αποθήκη, όπου το αποσυναρμολόγησαν. Στη συνέχεια, μέλη της σπείρας μετέφεραν το σασί και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη του οχήματος, στη Μεταμόρφωση, προκειμένου με τη δήλωση κλοπής να λάβει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία την οποία θα μοιράζονταν μεταξύ τους οι συλληφθέντες. Από την εξερεύνηση του οχήματος από συνεργείο της Δ.Ε.Ε., εντοπίστηκε στο εσωτερικό του, δακτυλικό αποτύπωμα ατόμου το οποίο ήταν γνωστό στις Αρχές. Από την προανάκριση προέκυψε ότι άλλες δύο φορές στο παρελθόν, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, είχε επιχειρήσεις να αποζημιωθεί από ασφαλιστικές εταιρίες.

Ύστερα από έρευνες στις οικίες των έξι εμπλεκομένων, σε αποθήκη στη Μεταμόρφωση και στο χώρο της εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων στην Κηφισιά, κατασχέθηκαν, 122 οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πολυτελή, 4 δίκυκλα, τρέϊλερ μεταφοράς οχημάτων, ηλεκτρονικός υπολογιστής, πλήθος εγγράφων, πινακίδες κυκλοφορίας και κινητά τηλέφωνα καθώς και μια κυνηγετική καραμπίνα.

Με κατηγορίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, ψευδούς καταγγελίας και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων, οι συλληφθέντες, παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Τα κατασχεμένα πολυτελή οχήματα μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών ενώ οι έρευνα, συνεχίζεται.