ΚΕΡΚΥΡΑ: Συνελήφθη 38άχρονος επιχειρηματίας, ύστερα από καταγγελία προέδρου Δημόσιου Οργανισμού.

Συνελήφθη στην Κέρκυρα 38χρονος επιχειρηματίας, για δωροδοκία υστερα απο καταγγελια σε βαρος του. Επεδίωκε σύμφωνα με την Αστυνομία, από Πρόεδρο δημοσίου Οργανισμού να επαναπροκηρύξει διαγωνισμό, με ευνοϊκούς όρους για την εταιρεία του.

Ειχε προηγηθεί καταγγελία του προέδρου Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, σε βάρος του 38άχρονου Β.Β. ο οποιος φέρεται να τον προσέγγισε, και σύμφωνα με την Αστυνομία, επιδίωκε την ευνοϊκή συμμετοχή της εταιρείας του, σε διαγωνισμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με την καταγγελία, φέρεται ο 38άχρονος Δ.Σ και πρόεδρος της εταιρείας, επεδίωκε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού να ακυρώσει το διαγωνισμό και να τον επαναπροκηρύξει, τροποποιώντας τους σχετικούς όρους και τις προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία που δραστηριοποιειται σε περιβαλλοντολιγές μελέτες διαχείρισης αποβλήτων ναυτιλίας είχε αναδειχτεί μεταξύ άλλων στα Ευρωπαϊκά επιχειρηματικά βραβεία (2014/2015).
Σε προκαθορισμένη συνάντηση συνελήφθη (05/02) ο Β.Β. από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ενώ παρέδιδε στον Πρόεδρο του Λιμένος Κέρκυρας 5.000 ευρώ, ως προκαταβολή συνολικού ποσού 15.000 ευρώ.
Σε βάρος του 38χρονου επιχειρηματία, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου.
Τα χρήματα κατασχέθηκαν, ενώ ο 38άχρονος οδηγείται (06/02) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport