Κερδύλια Όρη: Τον εγκατέλειψαν να αιμορραγεί και τον κατασπάραξαν άγρια ζώα- Συνελήφθη πατέρας και γιός για το θανάσιμο τραυματισμό Αλβανού σε παράνομη υλοτομία

Επί εννέα μέρες ήταν δηλωμένος ως ελλείπον πρόσωπο ο Αλβανός από τον αδελφό του ο οποίος τον αναζητούσε, ήταν όμως νεκρός στα Κερδύλια Όρη του Δήμου Βόλβης

Πατέρας και γιός συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τον θανάσιμο τραυματισμό του 51χρονου Αλβανού, το πτώμα του οποίου εντόπισθηκε (06/11) στα Κερδύλια Όρη του Δήμου Βόλβης. Όπως διακριβώθηκε ο Αλβανός με τον 59χρονο από τη Θεσσαλονίκη είχαν μεταβεί (01/11) στο βόρειο ορεινό όγκο στα Κερδύλια όρη, σε εργασίες παράνομης υλοτόμησης.

Για τον 51χρονο Αλβανό, ο αδελφός του, είχε δηλώσει την εξαφάνιαή του, από την περασμένη Παρασκευή (04/11) στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλβης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο 59χρονος αυτοτραυματίστηκε με το αλυσοπρίονο, ενω ο 51χρονος Αλβανός τραυματίστηκε σοβαρά στον αριστερό μηρό. Ο 59χρονος από τη Θεσσαλονίκη, επικοινώνησε με το γιο του, ο οποίος τον μετέφερε σε Κέντρο Υγείας της περιοχή, έχοντας εγκαταλείψει τον Αλβανό στο ξέφωτο, απέρριψαν το κινητό του 51χρονου στη διαδρομή.

Ο 59χρονος αρνείται πως είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 51χρονο Αλβανό και αποδίδει σε δυστύχημα το θάνατό του, ο ίδιος αποδίδει σε κατάσταση πανικού την απόφαση του να εγκαταλείψει τον Αλβανό να αιμορραγεί, χωρίς να μπορεί να σκεφτεί και να αντιδράσει με ψυχραιμία, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι είχαν ανέβει στο βουνό για να κόψουν παράνομα ξύλα. Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι άγρια ζώα διαμέλισαν το πτώμα του 51χρονου Αλβανού.

Σε έρευνες στην οικία του 59χρονου και στο όχημα του 28χρονου γιου του, κατασχέθηκαν συνολικά πέντε μαχαίρια, και συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε εκτός ορίων αυτοφώρου σε βάρος του 59χρονου για το θανάσιμο τραυματισμό του 51χρονου Αλβανού, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή προσωπικού του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και του αστυνομικού σκύλου “Spark” του Τμήματος συνοδών αστυνομικών σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος.