Κερατσίνι: ΔΙΑΣ και Πυροσβέστες διέσωσαν 85άχρονη από το φλεγόμενο διαμέρισμά της

Πυροσβεστες και πληρώματα ΔΙΑΣ και Αμεσης Δράσης, μπήκαν στις φλόγες και απομάκρυναν από το διαμέρισμά της στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, 85άχρονη γυναίκα.

Η 85άχρονη, εγκλωβίστηκε στο διαμέρισμά της, στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας, στο Κερατσίνι (19/02-00.00) οταν ξέσπασε πυρκαγιά. Αμεσα γείτονες ενημέρωσαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, κι ενα όχημα της Αμεσης Δράσης και τέσσερα πληρώματα της ΔΙΑΣ, μετάβησαν σε συνδρομή του κλιμακίου της Πυροσβεστικής.

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχείρησαν 15Πυροσβέστες με τεσσερα οχήματα

Στο χώρο άμεσα μετέβησαν τα πληρώματα της ΔΙΑΣ Πειραιά, και οι τέσσερις Αστυνομικοί, διακρίνοντας τον κίνδυνο ζωής για την υπέργηρη γυναίκα, έσπασαν εξωτερικά την πότρα της πολυκατοικίας και εισήλθαν στο εσωτερικό. Ενας από τους Αστυνομικούς ωστόσο τραυματίσθηκε από θραύσματα γυαλιού στα μάτια και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Οι τρεις Αστυνομικοί με μάσκες της Πυροσβεστικής, εισήλθαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος, ενώ οι Πυροσβέστες ενεργούσαν κατάσβεση στην εστία της φωτιάς, κα απομάκρυναν την 85άχρονη από το διαμέρισμά της. Για προληπτικούς λογους οι Αστυνομικοί με δυσφορία, μεταφέρθηκαν στο 401ΓΣΝ.

Ο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά Γιάννης Σταμούλης, ευχαρίστησε το προσωπικό για τη συνδρομή του και την παροχή βοήθειας στην ηλικιωμένη, “Στο κέντρο του Κερατσινίου οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Μεγάλου Λιμανιού,απέτρεψαν τα  μεσάνυχτα τα χειρότερα. Στη μάχη με τις φλόγες μαζί μας και τους στέλνουμε θερμές ευχαριστίες οι αστυνομικοί συνάδελφοι της ΔΙ.ΑΣ που βοήθησαν τις πρώτες στιγμές της επιχείρησης”.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς διενεργεί το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.