Κεφαλλονιά: Κατέβασαν τους Πυροσβέστες από το πλοίο στην επιστροφή, μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Σε καταγγελία προέβη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, για τη μεταχείριση των Πυροσβεστών  που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κεφαλονιά όταν επιβιβάστηκαν σε πλοίο της Kefalonian Lines.

Ολοκλήρωσαν το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στο νησί της Κεφαλονιάς και οι Πυροσβέστες επιβιβάστηκαν στο πλοίο της Kefalonian Lines για να επιστρέψουν στον Πειραιά. Ωστόσο πριν το πλοίο αναχωρήσει, τους ζητήθηκε να αποβιβαστούν καθώς, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, εκπρόσωποι της εταιρείας υποστήριξαν ότι δεν έχουν σύμβαση ναύλων, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η ΠΟΠΥΣΠ ζητά την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού και του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, καθώς όσο οι πυροσβέστες παραμένουν στο νησί «επιβαρύνονται με χρήματα για φαγητό και διαμονή, τα οποία δεν έχουν».

Αναλυτικά η καταγγελία της ΠΟΠΥΣΠ:

“Αποκλεισμός συναδέλφων στο λιμάνι νήσου Κεφαλονιάς

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

μόλις τώρα πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους, που επιχειρούσαν στην Κεφαλονιά και αποδεσμεύτηκαν, ότι οι ίδιοι πηγαίνοντας στο λιμάνι, για να φύγουν από την νήσο της Κεφαλονιάς, η εταιρεία kefalinia line με προκλητικό τρόπο τους κατέβασε προσβάλλοντας τους από το καράβι της, διότι δεν έχει σύμβαση με τους πυροσβέστες, όπως ισχυρίζεται.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας, ώστε οι συνάδελφοι να αποχωρήσουν από την Κεφαλονιά, διότι η παραμονή τους εκεί επιβαρύνεται με χρήματα -φαγητό διαμονή κλπ – τα οποία όμως δεν τα έχουν και αδυνατούν”.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ_ΠΟΥΣΠ_ΠΥ_ΠΣ_KEFALONIAN LINES