Κέα: Τους 7 Αστυνομικούς του νησιού ενίσχυσε η διμοιρία της ΔΑΕΑ- Αστυνομικοί και κάτοικοι καταδίωξαν τους δουλεμπόρους

Άνοιξαν τέσσερα καταλύματα για να φιλοξενήσουν τους Αστυνομικούς της ΔΑΕΑ που κλήθηκαν σε υπηρεσιακή διάθεση στην Τζιά μετά το ναυάγιο που προκάλεσαν οι διακινητές με τους 193 λαθρομετανάστες

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Κέα μια ημέρα μετά το ναυάγιο με τους 193 λαθρομετανάστες τους οποίους μετέφεραν με δεξαμενόπλοιο “μιας χρήσης” (16/03) οι διακινητές προερχόμενοι από Τουρκία με προορισμό την Ιταλία.

€5.000 κατ άτομο για την παράνομη μεταφορά με πλοίο “μιας χρήσης” στην Ιταλία

Για τη διαχείριση της κατάστασης, κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος και της ΕΛΑΣ από το Λαύριο και την Αθήνα αντίστοιχα, κλήθηκαν να υποστηρίξουν της τοπική κοινωνία καθώς δεν διαθέτει τα μέσα και την απαραίτητη υποδομή . Ενώ ρυμουλκό πλοίο, έχει αναλάβει την αποκόλληση και ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου, το οποίο έχει προσαράξει στο λιμενοβραχίονα του νησιού. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν κατέστη εφικτή η οποιαδήποτε ενέργεια (16/03) και θα γίνει εκ νέου προσπάθεια σήμερα (17/03)

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ταυτοποίησης των 193 λαθρομεταναστών από το Αφγανιστάν

 

Οι τρεις διακινητές τουρκικής καταγωγής, συνελήφθησαν ενώ επιχείρησαν να διαφύγουν και να κατευθυνθούν προς τη χώρα του νησιού. Ωστόσο ύστερα από κινητοποίηση των ντόπιων οι οποίοι ενημέρωσαν το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα με δύναμη επτά Αστυνομικών(!) και από κοινού με τη συνδρομή κατοίκων της Κέας, τους καταδίωξαν και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν. Οι λαθρομετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Πακιστάν και τη Σομαλία. Υποστήριξαν ότι κατέβαλαν €5.000 κατ άτομο για την παράνομη μεταφορά με πλοίο “μιας χρήσης” στην Ιταλία. Έχουν μεταφερθεί στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο “Η Τζιά μας” μέχρι νεωτέρας.

Με την ποινική σε βάρος τους δικογραφία, παραπέμφθηκαν ενώπιον των Δικαστικών Αρχών.