Κάτι λάθος έχει καταλάβει ο κ.Κικίλιας για την ΕΛ.ΑΣ- ΑΠΟΨΗ

Η επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλα, στην Πάτρα, και το φραστικό επεισόδιο με αποδέκτη τον Περιφερειακό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, Ταξίαρχο Ανδρέα Αποστολόπουλο,προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των Αξιωματικών, και στις τάξεις του κατώτερου προσωπικού, και σχόλια επικριτικά στο πρόσωπο του πολιτικού προισταμένου της ΕΛΑΣ.

[youtube=http://youtu.be/BBVaoCXgKio]

Από την αρχή μέχρι το τέλος το σόου του αγαπητού όσο κι ανεπιτήδευτα (;) οργίλου κ. Κικίλια στην Πάτρα μπορεί να είχε επικοινωνιακή στόχευση, στα επιμέρους σημεία όμως έπασχε και μάλιστα απροκάλυπτα εξόφθαλμα.Κάτι λάθος έχει καταλάβει ο κ. Κικίλιας για την ΕΛ.ΑΣ

Ο κ.Υπουργός εάν δεν ήθελε ανοιχτούς δρόμους και ταπεινή, “επί πόλου όνου” είσοδο στην Πάτρα, θα σταματούσε στο πρώτο κόκκινο φανάρι που πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, δίνοντας εντολή να ανοίξει η κυκλοφορία και δεν θα έβγαζε αγανακτισμένος το σακάκι έξω από το αστυνομικό μέγατο της Αχαΐας, κατσαδιάζοντας τον εμβροντητο αξιωματικό. Δεν στεκόμαστε στην πομπή των 5 συνοδευτικών αυτοκινήτων, γιατί οι κανόνες ασφαλείας υπερβαίνουν και το θέαμα και την κριτική. Θα μπορούσαμε όμως να το κάνουμε εάν υπολογίζαμε με όρους Κικίλια. Γιατί ότι έκανε, το έκανε όλως τυχαίως μπροστά στην … “φιλοθεάμον” κάμερα.
[youtube=http://youtu.be/a1v9iHxYajE]
Ο καυγάς στη αίθουσα των αξιωματικών και η ιερή οργή του αψίκορου υπουργού, πάλι μπροστά και προς  τέρψιν της κάμερας, είχε ένα και μοναδικό σκοπό. Να χαϊδέψει τ’ αυτιά της πλατειάς εκλογικής πελατείας. Και στο κοινό που απευθύνεται- διευθύνει, η πλατειά μάζα δεν είναι οι αξιωματικοί. Για να του καταλογιστεί το ανυπόκριτο του πράγματος, θα μπορούσαμε να του το καταλογίσουμε εάν έκανε για παράδειγμα το ίδιο στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ, όπου μίλησε σε ακροατήριο αξιωματικών. Γιατί αυτό λέει το πρωτόκολλο. Κι επειδή ακόμη και με ιδιωτικούς όρους μάνατζμεντ, αυτοί είναι οι διαμεσολαβητές του επικεφαλής προς τα κάτω. Άλλο όμως η ΓΑΔΑ και άλλο η Πάτρα, ή η Ουρανούπολη.
Κατανοητό το άγχος του κ. υπουργού μπροστά στην αγωνία των επερχόμενων εκλογών. Όμως το εκλογικό ακροατήριο και ειδικά των ένστολων, έχει ωριμάσει πλέον. Δεν τέρπεται με δημαγωγίες. Πολύ δε περισσότερο στο λαϊκισμό. Και τους αξιωματικούς του, ξέρει να τους κρίνει από την παρουσία  και τις οδηγίες την ώρα της καθημερινής μάχης στο δρόμο και την ώρα της κρίσης. Δεν περιμένει κανέναν πατερναλιστή- κηδεμόνα Κικίλια να κάνει υποδείξεις αξιοσύνης.
Με τέτοιου είδους προσβολές όμως, πως αυτός αξιωματικος θα διοικήσει αύριο; Με ποιο κύρος;