“Κατέβηκε” ο διαδικτυακός ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου- «Στο server φιλοξενούνται 850 blogs, και βρίσκεται στην Πάντειο»

Όταν σιώπησε ο διαδικτυακός ιστότοπος διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου και στοχοποίησης όσων επιζητούν την Τάξη, την κανονικότητα και την ομαλή λειτουργία εντός της Πανεπιστημιακής Κοινότητας … Indymedia

Με τίτλο ανάρτησης «Ο server του espiv εκτός λειτουργίας με εντολή Πρυτάνεως», ανάρτηση στον διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι συντάκτες της ανακοίνωσης ενημερώνουν τους ομοϊδεάτες τους, ότι, «Ο server, στον οποίο φιλοξενούνται 850 blogs, βρίσκεται στην Πάντειο από την αρχή λειτουργίας του εγχειρήματος το 2008 και κατά καιρούς έχουν προκύψει ζητήματα και όλες τις φορές μέχρι τώρα καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε, και ο server να παραμείνει στη θέση του, σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο στην Αθήνα … ωστόσο είναι πρόθεσή μας και επιθυμία μας να μείνει ο server στη θέση του … και όλα τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα που φιλοξενούνται σε αυτόν», ομολογούν οι ίδιοι.

Όπως εξηγούν οι υπογράφοντες ως “διαχειριστική ομάδα του espiv.net”, των διαδικτυακών ιστολογίων διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, «Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι ο server του Espiv βγήκε εκτός λειτουργίας μετά από προφορική εντολή και πρωτοβουλία της πρυτάνεως του Παντείου στην Δ/νση Μηχανοργάνωσης και με αφορμή μια καταγγελία για ηλεκτρονική πειρατεία. Πιο συγκεκριμένα, η καταγγελία αυτή αφορούσε δύο τίτλους βιβλίων τα οποία ήταν ανεβασμένα σε μορφή pdf σε ένα από τα εκατοντάδες blogs που φιλοξενεί ο server. Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την πρυτανεία και να βρεθεί λύση, κρίνοντας ότι η ύπαρξη και η πρόσβαση στο περιεχόμενο των blogs το συντομότερο δυνατό είναι άμεση προτεραιότητα μας», διευκρινίζουν .

«Οι επανειλημμένες προσπάθειες μας να επικοινωνήσουμε και να έχουμε μια σαφή απάντηση από την πρυτανεία έπεσαν στο κενό. Σήμερα Πέμπτη 28/5, μία εβδομάδα μετά, λάβαμε ενημέρωση ότι η Πρύτανης θα παραπέμψει το θέμα μας σε επόμενο Συμβούλιο της Συγκλήτου του Παντείου, το οποίο θα γίνει άγνωστο πότε. (..) Άλλωστε η εντολή για το κλείσιμο του server δόθηκε εντυπωσιακά γρήγορα», επισημαίνουν οι αντιεξουσιαστές ενώ καταλήγουν στην ενημερωτική τους παράθεση, «Με τις Σχολές κλειστές και μετά από ένα δίμηνο lockdown οι συνθήκες θεωρήθηκαν ευνοϊκές για να προστεθεί άλλη μια κινηματική υποδομή στον μακρύ κατάλογο των καταλήψεων και εγχειρημάτων που έχουν κατασταλεί τελευταία. (..)  δείχνοντας ξανά ότι το ρόλο του μπάτσου μπορούν να παίξουν κάλλιστα οι κάθε λογής πρυτάνεις και κρατικοί υπάλληλοι. Η επιλογή να κατασταλεί μία υποδομή που στηρίζεται και αποτελεί τον διαδικτυακό τόπο έκφρασης δεκάδων συλλογικοτήτων του ανταγωνιστικού κινήματος, δεν μπορεί παρά να μας βρει απέναντί τους», καταλήγουν οι υπογράφοντες ως “διαχειριστική ομάδα του espiv.net”, για τον Server του Παντείου, που έχει διατεθεί για Ακαδημαϊκή χρήση στην Πανεπιστημιακή κοινότητα- σε Ακαδημαϊκούς και φοιτητές- και επί σειρά ετών, τελεί υπό κατάληψη από τους αντιεξουσιαστές, με προκάλυμμα το “Πανεπιστημιακό Άσυλο”.