Κατέθεσε μήνυση κατά του Συμβουλίου της Φυλακής κι ενεργοποιήθηκε το αυτόφωρο για την ..περούκα του Μένανδρου

Έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη θετική γνωμοδότηση στο αίτημα του να λαμβάνει ειδική διατροφή και φαρμακευτική αγωγή, η απορριπτική απόφαση στο δεύτερο αίτημά του, είχε ως αποτέλεσμα υποβολή μήνυσης και ενεργοποίηση αυτοφώρου για το Συμβούλιο των Φυλακών

Ένα μήνα έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, ο Μένανδρος Φουρθιώτης, επιχειρεί με κάθε τρόπο και μέσο να απασχολεί είτε με τη συμπεριφορά του είτε με νομικές ενέργειες και εξώδικα. Όπως αναφέρει ασφαλής πηγή στο NantiaReport.gr ο Μένανδρος Φουρθιώτης έχει χάσει σχεδόν επτά κιλά από την είσοδό του στις Φυλακές και αν και στην αρχή ήταν συνεργάσιμος τις τελευταίες ημέρες επιδεικνύει υπερβολές απαιτήσεις και ανεδαφικά αιτήματα, προκαλώντας προβληματισμό στη Διοίκηση της Φυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, την Τετάρτη (02/06) το Συμβούλιο των Φυλακών, συνεδρίασε μεταξύ άλλων για το νέο αίτημα που υπέβαλλε την προηγούμενη ημέρα (01/06) ο Μένανδρος Φουρθιώτης. Στο αίτημά του, ο έγκλειστος υπόδικος, σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, ζήτησε από το Συμβούλιο της Φυλακής, μεταξύ άλλων να μεταφερθεί σε κελί μόνος του και -μια φορά το μήνα- να χορηγηθεί άδεια εισόδου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Κορυδαλλού σε τεχνίτη, προκειμένου να αντικαθιστά την κόλλα στην τεχνητή του.. κόμη.

Το Συμβούλιο των Φυλακών αποτελούμενο από τη Διοικήτρια Μαρία Στέφη, Εκπρόσωπο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Κοινωνική Λειτουργό και τον Εισαγγελέα των Φυλακών έκρινε ότι δε συντρέχουν λόγοι για ικανοποίηση του αιτήματός του κρατουμένου και εξέδωσαν απορριπτική εισήγηση. Με εντολή του υπόδικου  Μένανδρου Φουρθιώτη, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, υπέβαλλε μήνυση κατά του Συμβουλίου των Φυλακών Κορυδαλλού και ενεργοποιήθηκε το Αυτόφωρο. Η Αστυνομία δηλαδή αναζητούσε τα μέλη του Συμβούλιο των Φυλακών για σύλληψη! Τελικά, ο Μένανδρος Φουρθιώτης, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, αποφάσισε να αποσύρει τη μήνυση κατά του Συμβουλίου των Φυλακών και επήλθε προσωρινά ηρεμία.

Όπως επισημαίνουν στο NantiaReport.gr πήγες των Φυλακών η παρουσία του Μένανδρου Φουρθιώτη και τα αιτήματα που καταθέτει από την πρώτη κιόλας ημέρα εγκλεισμού μου στις φυλακές, προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης.

Από πλευράς του Μένανδρου Φουρθιώτη, εκκρεμεί ένα ακόμα αίτημα αποφυλάκισης (όπως δικαιούται να αιτηθεί από τη δικονομλια) μετά την απορριπτική απόφαση στο πρώτο αίτημα που υπέβαλλε για αποφυλάκισή του, ένα μηνα μετά την προφυλάκισή του, επικαλούμενος λόγους «σοβαρού προβλήματος υγείας» με την πρόταση του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών να είναι απορριπτική καθώς κρίθηκε ότι δε συντρέχουν λόγοι.