Κατέληξε ο Στάθης Λαζαρίδης- Είχε τραυματισθεί βαρύτατα σε επιχείρηση της Αστυνομίας στα Ζωνιανά

Η άνιση μάχη που έδινε σε μακρά νοσηλεία στο Νοσοκομείο, για 8 χρόνια απότο βαρύτατο τραυματισμό του, πρόδωσε τον ήρωα Ειδικό Φρουρό, Στάθη Λαζαρίδη

Παρέμενε σε μακρά νοσηλεία στο 401ΣΝ, για περίπου 8 χρόνια, απο το μοιραίο πρωί της 5ης Νοεμβρίου του 2007. Ο ηρωικός Ειδικός Φρουρός Στάθης Λαζαρίδης, προδώθηκε στην άνιση μάχη, παρέδωσε την τελευταία του μηχανική πνοή στο θάλαμο νοσηλείας του στο 401 ΓΣΝ (06/09-22.05).
Μόλις πριν σχεδόν από δύο εβδομάδες, η οικογένειά του, είχαν απευθύνει έκκληση γαι αίμα. Η αδελφή του, η οποία μαζί με τους γονείς και τα αδέλφια του, στάθηκαν στο πλευρό του, μέχρι η τελευταία στιγμή, πίστευαν σε ένα θαύμα, το οποίο δεν ήρθε, μέχρι το τέλος.

wpid-20150820_194235png.jpg
Ο Ειδικός Φρουρός, Στάθης Λαζαρίδης, τα ξημερώματα της 5ης Νοεμβρίου 2007 συμμετείχε σε Αστυνομική επιχείρηση, στην οποία 45 Αστυνομικοί των ΤΑΕ Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, επέβαιναν σε δώδεκα τζιπ, με κατεύθυνση τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους για εντοπισμό χασίς.
Τα τζιπ της Αστυνομίας, ήταν σχεδόν ένα χιλιόμετρο από την είσοδο του χωριού, όταν δέχτηκαν πυρά με kalashnikov, από περίπου δέκα άτομα που είχαν ακροβολιστεί σε πλαγιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις Αστυνομικοί, με το Στάθη Λαζαρίδη, βαρύτατα.
Ο Στάθης Λαζαρίδης, δέχθηκε βολίδα kalashnikov, η οποια διαπέρασε την κολώνα του οχήματος στο οποίο επέβαινε, και τον τραυμάτισε βαρύτατα στον αυχένα.
Ο νεαρός Ειδικος Φρουρος, μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. Ταξίδεψε στο Ισραήλ, και υποβλήθηκε σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ παρέμενε σε νοσηλεία, στο 401 ΓΣΝ, μέχρι σήμερα, σε μηχανική υποστήριξη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport