“Η κατάσταση είναι τραγική και άκρως επικίνδυνη. Πριν γίνει και μη διαχειρίσιμη με απρόβλεπτες συνέπειες, ΕΝΕΡΗΣΤΕ, χθες!”

Με αφορμή τη διαρκώς αυξανόμενη μεταναστευτική ροή από τα Τουρκικά παράλια προς τη Λέσβο, σχόλιο εα Υποστρατήγου* της ΕΛΑΣ

“Σήμερα για πολλοστή μέρα συνεχίζεται ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ του Ελληνικού κράτους, με την αποβιβαση μέχρι και με ιστιοφόρο 500..μεχρι τώρα….παρατυπων λαθρομετακινουμενων. Επειδή ουδέποτε κρυφτηκα και ούτε πρόκειται… κ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ είσαι επιεικώς ΤΡΑΓΙΚΟΣ (μέχρι τώρα τουλάχιστον). Αφήνεται τη Λέσβο και τα άλλα νησιά στο έλεος του Θεού. Αδιαφορειτε παντελώς για την Εθνική ασφάλεια των νησιών. Αδιαφορειτε παντελώς για την ασφάλεια των κατοίκων των νησιών αλλά και για την υγειονομική τους ασφάλεια. Αδιαφορειτε για τους ίδιους τους αφιχθεντες συντηρωντας το ΚΟΛΑΣΤΉΡΙΟ της Μοριας σε ακόμα χειρότερη μορφή από τους προηγούμενους. Αφηνεται κάθε λογής ΜΚΟ να λειτουργούν σε καθεστώς ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ παραβλεποντας προκλητικά τους Εθνικούς κινδύνους που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ έχει αυτή η πρακτική.

Η κανονικότητα για τους κατοίκους των νησιών μοιάζει με όνειρο απατηλο, οι οποίοι κοιτούν αποσβολωμενοι μια κυβέρνηση, που ενω λειτουργεί άψογα σε όλους τους τομείς στο θέμα αυτό λειτουργεί ως ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ του ΣΎΡΙΖΑ.

κ Βουλευτα…….. κ ΑΘΑΝΑΣΊΟΥ
κ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ.. κ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ
κ ΔΉΜΑΡΧΕ………… Κ ΚΎΤΕΛΗ
κ ΔΗΜΑΡΧΕ…………. Κ ΒΕΡΡΟ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ κ άλλοι ΦΟΡΕΙΣ

Η κατάσταση στο νησί μας είναι ΤΡΑΓΙΚΗ και το χειρότερο ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ !!!! Πριν λοιπόν γίνει και ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΗ, πολύ σύντομα με ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ…… κάνω έκκληση ΔΗΜΌΣΙΑ…. ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ!!! Όχι με ΔΗΛΩΣΕΙΣ και λόγια φωτοβολίδες κροτου λάμψης… αλλά με ΕΡΓΑ, που έπρεπε να είχαν γίνει ΧΤΕΣ!!

ΥΓ… Για όσους γνωρίζουν ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΩ αλλά ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ”.

_______________

* Παναγιώτης Βαλέσης, Υποστρατηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α Μελος Διοικητικου Συμβουλιου Ε.Π.Σ. Λεσβου – Λημνου.