Κατάργηση των ΜΑΤ, “απαιτούν” οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ

Επ αφορμή επεισοδίου που σημειώθηκε στη πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, “απαιτούμε την κατάργηση των ΜΑΤ” αναφέρουν.

image

Στη διάρκεια πορείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, άτομα του “χώρου”, με κατεύθυνση προς το Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, επιτέθηκαν σε διμοιρία. Δύο αδέλφια,  συνελήφθησαν στη συμβολή των οδών Εγνατία και Μητροπολίτου Γενναδίου ενω από το επεισόδιο προκλήθηκαν τρεις τραυματισμοί, δύο γυναικών και ενός άνδρα.
Στην ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται, “Καταγγέλλουμε την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ απέναντι στους 4 συναγωνιστές, του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και τη σύλληψη δύο εξ αυτών. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία. Επίσης απαιτούμε να διαταχθεί έρευνα ώστε να εντοπιστούν οι άνδρες των ΜΑΤ που διέπραξαν το ξυλοδαρμό.
Είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζουν να υπάρχουν δυνάμεις (ΜΑΤ) που μόνη τους δουλειά είναι η καταστολή των κοινωνικών αγώνων και η τρομοκράτηση του λαού. Επιπλέον η πολιτική ευθύνη σχετικά με τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, την εξάλειψη ακροδεξιών θυλάκων εντός αυτής καθώς και της αλλαγή της λειτουργίας της, βαραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση που, όπως προχώρησε στη κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ , πρέπει να προχωρήσει σε πολιτικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και για την ομάδα ΜΑΤ. Απαιτούμε την κατάργηση των δυνάμεων ΜΑΤ, καθώς και όλων όσων έχουν συγκροτηθεί για να καταστέλλουν τους λαϊκούς αγώνες και την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας”.
Στην ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταλήγει “στο πλάι των προσφύγων και των μεταναστών εξασφαλίζοντας ότι θα ταξιδεύουν και θα ζουν με αξιοπρεπείς συνθήκες, παλεύοντας να πέσει ο φράχτης του Έβρου και να ανοίξουν ασφαλείς δίοδοι”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport