Καταγγελία για “αστυνομοκρατία” στη Βουλή – Γιατί σήμερα υπάρχουν αστυνομικοί στο εντευκτήριο|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

“Αστυνομοκρατία στη Βουλή” κατήγγειλε η Δημοκρατική Συμπαράταξη με τους Αστυνομικούς να συνοδεύουν τους επισκέπτες επιστημονικούς φορείς.

image

Ηταν η Τασια Χριστοφιλοπούλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία κατήγγειλε την πεουσια Αστυνομικών οι οποίοι σημείωσε ότι σήμερα συνοδεύουν τους επισκέπτες επιστημονικούς φορείς. Η ίδια χαρακτήρισε “πρωτοφανές, κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς που έχουν ραντεβού με κόμματα να συνοδεύονται από τη φρουρά του Κοινοβουλίου”.
Ο Νίκος Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ, σε έντονο ύφος διευκρινησε με αναφορά στο χθεσινό επεισόδιο στο εντευκτήριο πως αυτός είναι ο λόγος που σήμερα (08/05) υπάρχουν αστυνομικοί.
«Χθες συνέβη ένα απαράδεκτο γεγονός στο εντευκτήριο, όπου συνδικαλιστές δικηγόροι εστράφησαν εναντίον βουλευτών, υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση στα όρια bullying», επισήμανε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε, «Είναι στα όρια του «γκροτέσκου» να απειλούνται βουλευτές ανάλογα με το τι ψηφίζουν.
Δεν έδωσα καμία σημασία, παρότι είχαν πλημμυρίσει τα site και ήταν στημένο το επεισόδιο. Επίτηδες δεν έδωσα συνέχεια, είμαι έμπειρος και δημοκρατικός, για να μην δώσουμε τροφή. Αυτό που επιχειρήθηκε και σήμερα να συμβεί, με νέα ραντεβού που δίνονται εντός Κοινοβουλίου ενώ θα έπρεπε να δοθούν εντός των γραφείων των κομμάτων, δεν θα επιτραπεί στο εντευκτήριο.
Στο εντευκτήριο δεν θα γίνεται λεκτική διαμάχη, εύλογη ανάμεσα στην ένταση, μεταξύ συνδικαλιστών και βουλευτών.
Όλοι οι συνδικαλιστές να πάνε στα γραφεία των κομμάτων να πουν τα αιτήματα τους, στο γραφείο το δικό μου, που είναι ανοικτό για να πιέσουν, ως έχουν δικαίωμα».

Το επεισόδιο στο εντευκτήριο της Βουλής σημειώθηκε μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων δικηγορικών ενώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα δικηγόρων παρουσία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή κατευθύνθηκε προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα. Οι δικηγόροι εξέφρασαν σε έντονο ύφος τη δυσαρέσκειά τους και φαίνεται πως υπήρξε διαπληκτισμός.
” Ντροπή σου ρε! Ντροπή σας! Εμείς σας ψηφίσαμε. Εμείς σας βγάλαμε.
Μπορεί να ζήσει δικηγόρος με 100 ευρώ το μήνα; Έχουμε οικογένειες, παιδιά. Μπορεί να ζήσει;”, επεσήμανε  χαρακτηριστικά ένας από τους δικηγόρους.
“Δεν ντρέπεστε. Πώς μπορείς να είσαι δικηγόρος και να ψηφίζεις αυτά τα μέτρα αντί να κάνεις πρόταση μομφής στον κ. Κατρούγκαλο” είπε κάποιος άλλος.
Οι ίδιοι, καταγγέλλουν ότι ο βουλευτής τους απευθύνθηκε με προκλητική διατύπωση, ενώ ανέφερε, “Δεν μας ενδιαφέρουν οι δικηγόροι αλλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα”.