Καταδίωξη με πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας

Καταδίωξη με πυροβολισμούς κατά Αστυνομικών, στο κέντρο της Αθήνας ύστερα από κλοπή αυτοκινήτου με δράστες τρεις Ρομά.

Περιπολικό της Άμεσης Δράσης είχε σταματήσει στο φανάρι στη συμβολή Βασιλίσσης Σοφίας και Μεσογείων (05/10-05.30) όταν τους προσπέρασε παραβιάζοντας το σηματοδότη, με μεγάλη ταχύτητα διερχόμενο αυτοκίνητο.
Διερχόμενο όχημα που ακολουθούσε, σταμάτησε δίπλα στο περιπολικό, με έναν άνδρα να ζητάει να τον βοηθήσουν, δηλώνοντας ότι είναι ο κάτοχος του προπορευομενου οχήματος, το οποίο του είχαν αποσπάσει τρεις Ρομά.
Όπως εξακριβώθηκε, ο ιδιοκτήτης είχε σταθμεύσει το όχημάτομο του στον Άγιο Δημήτριο. Οι τρεις Ρομά, παραβίασαν τις κλειδαριές, επιβιβάστηκαν στο όχημα και διέφυγαν. Όταν αντιλήφθηκε την κλοπή ο ιδιοκτήτης του οχήματος, επιβιβάστηκε στο δεύτερου αυτοκίνητο της οικογένειας και καταδίωξε τους δράστες.
Το πλήρωμα του περιπολικού ενημέρωσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και ξεκίνησε καταδίωξη στην οποία συμμετείχαν και άλλα πληρώματα. Το όχημα, στο οποιο επέβαιναν οι Ρομά, διαμέσου της Λ.Κατεχάκη και της οδού Σεβαστουπόλεως κινήθηκε προς το Γουδί. Με όπλο το οποίο είχαν στην κατοχή τους, οι δράστες, πυροβολούσαν κατά των Αστυνομικών οι οποίοι ανταπέδιδαν τα πυρά προκειμένου να τους ακινητοποίησουν.
Εξαιτίας της ταχύτητας που είχε αναπτύξει ο οδηγός του οχήματος, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, και το κλεμμένο όχημα, ακινητοποιήθηκε.
Αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη συνέλαβε τον έναν από τους δράστες ενώ πλήρωμα της ΔΙΑΣ εντόπισε και συνέλαβε τον δεύτερο Ρομά ενώ ο τρίτος συνεργός τους, διέφυγε και αναζητείται.
Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία, με τους δύο συλληφθέντες να παραπέμπονται στον Εισαγγελέα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου συνεργού τους συνεχίζονται.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport