Καταδίκη για τους δολοφόνους του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη

Στο Πρωτόδικο Δικαστήριο καταδίκες για τους συνεργούς, ενώ διαφεύγουν οι ηθικοί αυτουργοί της εγκληματικής πράξης

Ολοκληρώθηκε το πρωτόδικο δικαστήριο (10/06) με τους κατηγορούμενους στην ληστεία και δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη τον Απρίλιο του 2018 στην Κηφισιά, να καταδικάζονται στο ρόλο του συνεργού  σε περισσότερα από τριάντα χρόνια κάθειρξη ο καθένας για διάφορα αδικήματα. Ενώ δύο από τα μέλη της εγκληματικής συμμορίας, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί αλλά διαφεύγουν στο εξωτερικό, αντιμετωπίζουν την ποινή των ισοβίων, ως ηθικοί αυτουργοί της εγκληματικής πράξης.

Ήταν ξημερώματα Μ.Δευτέρας (02/04 2018) όταν τέσσερις Αλβανοί εισβάλλουν στην μονοκατοικία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά, και τον δολοφονούν μπροστά στη σύζυγο και το γιο του. Οι Αλβανοί δράστες, τραυμάτισαν με διαρρηκτικό εργαλείο στο κεφάλι τον 52άχρονο -τότε – επιχειρηματία, και στη συνέχεια τον πυροβόλησα τρεις φορές, πριν διαφύγουν από την οικία του. Ο επιχειρηματίας, εκδήλωσε οίδημα στον εγκέφαλο, ενώ βρισκόταν σε νεφρική μηχανική υποστήριξη, και κατέληξε στα τραύματα του.

Ένα σχεδόν ένα μήνα πριν από τη δολοφονία του επιχειρηματία, οι Αστυνομικοί είχαν εντοπίσει κλεμμένο τζιπ ύστερα από απόπειρα ανατίναξης ΑΤΜ στο Πικέρμι. Κατά την εξερεύνηση του στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, οι Αστυνομικοί απομόνωσαν στο εσωτερικό του οχήματος, κηλίδες αίματος καθώς και δυο κάλυκες στην υποδοχή των υαλοκαθαριστήρων του παρμπριζ .. από αγριογούρουνο. Κατά τη βαλλιστική εξέταση στο όπλο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες. Η δολοφονία του επιχειρηματία, μπροστά στη σύζυγο και το γιο του (02/04 2018), ταυτοποίησε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, τους τρεις κάλυκες των δραστών στο ίδιο όπλο, προσδιορίζοντας κύκλο υπόπτων για τους Αστυνομικούς, οι οποίο άρχισαν να ερευνούν τα άτομα.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους (2018), ο ατζέντης Αλβανών τραγουδιστών τους οποίους έφερνε στην Ελλάδα σε συνεστιάσεις και πανηγύρια συμπατριωτών του, (επ.) PEPA (ον.) GENCI ή JORGO του SHEFIT και της XHEVRIE ή XHEVA που γεννήθηκε στις 24-5-1977 στην Αλβανία (δεξιά2) σε ανοιχτή συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα με φίλους του, ανέφερε πώς είχε σκοτώσει αγριογούρουνο με πιστόλι στην Τρίπολη. Από τα Αρχεία του Αστυνομικού Δελτίου, προέκυψε ότι στην ευρύτερη περιοχή είχαν διαπραχθεί ληστείες, με τους δράστες να διαφεύγουν με το κλεμμένο τζιπ που είχε εντοπισθεί στην Αττική. Από τις επαφές του Αλβανού “ατζέντη”, προσδιόρισαν τα στοιχείων των τριών, από τους τέσσερις δράστες στη ληστεία και δολοφονία  του επιχειρηματία και δέκα μήνες μετά τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας στο πλαίσιο της επιχείρησης “Sus Scrofa” (αγριογούρουνο) ενώ ένας επιπλέον συνεργός τους, μέσω Interpol συνελήφθη στο Βέλγιο και παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη.

Ένας από τους τέσσερις ως δράστης στη ληστεία και δολοφονία του επιχειρηματία, ο (επ.) GJERGJI (ον.) ELVIS του NDUA και της MARA που γεννήθηκε στις 25-2-1989 στην Αλβανία (δεξιά) ζήτησε από τον ανάπηρο – ακρωτηριασμός άνω και κάτω άκρου (κέντρο) συνεργό του, και τσιλιαδόρο (επ.) HINGA (ον.) GENTIAN του HEKURAN και της BUKURI που γεννήθηκε στις 15-5-1979 στην Αλβανία, να τον φυγαδεύσει από κοινού με τον (αριστερά) (επ.) KOLA (ον.) TONIN ή ANTONI του FRROK και της MARIA που γεννήθηκε στις 2-9-1981 στην Αλβανία, οδηγώντας αυτόματο αυτοκίνητο μέχρι την Αλβανία, όπου και είχε βρει προσωρινό καταφύγιο μέχρι να διαφύγει στο Βέλγιο με πλαστή Ελληνική ταυτότητα.

Ως ο δολοφόνος του επιχειρηματία, προσδιορίσθηκε ο (επ.) FRROKU ή FRROCU (ον.) ADRIAN του MARK και της PRENDE που γεννήθηκε στις 5-3-1975 στην Αλβανία (αριστερά), ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για τη σύλληψη του συνεργού του στο Βέλγιο, διέφυγε από την Ιταλία όπου είχε καταφύγει, κι επέστρεψε στην Αλβανία, όπου και εντοπίσθηκε.

Ενώ τα άλλα τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια σε περιοχές της Ελλάδας, έδωσαν στην δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, και πρόκειται (δεύτερος από αριστερά) για τους  JASCU ή KOLA ή GIERGJI (ον.) EDMOND ή ADRIAN του FRROK ή MARK και της MARIA που γεννήθηκε στις 8-3-1985 ή 8-3-1989 στην Αλβανία,  (επ) IORDACHE (ον) ANDREEA – DANIELA του VIOREL και της MARIA που γεννήθηκε στις 9-1-1985 στην Ρουμανία και FILOPATI (ον.) ARMANDO του GJOVALIN και της MARTINE που γεννήθηκε στις 3-6-1983 στην Αλβανία