Καρδίτσα: Το βίντεο με το σκύλο “μασκοτ” του χωριού ανεβασμένο στην οροφή οχήματος, οδήγησε το φροντιστή του, στο αυτόφωρο

Το βίντεο στο οποίο τσοπανόσκυλο έχει καταγραφεί ανεβασμένο στην οροφή εν κινήσει οχήματος του αγρότη που το έχει υπό τη φροντίδα του σε προάστιο της Θεσσαλίας, κοινοποιήθηκε σε μέσο κοινωνικής δυκτίωσης, και προκάλεσε την κινητοποίηση “επιλεκτικά ευπαθών” σε θέματα ζωοφιλίας

Σε χωριό της Καρδίτσας, οι κάτοικοι του οποίοι γνωρίζονται μεταξύ του, η κίνηση συντοπίτη τους με το όχημά του, στην οροφή του οποίου σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκεται το μεγαλόσωμο τσοπανόσκυλο που φροντίζει, είναι συνηθισμένη, καθώς είναι γνωστή η ζωοφιλική του συμπεριφορά. Το περιστατικό έλαβε έκταση όταν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημοφιλές στη  νεολαία, αναρτήθηκε ένα ολιγόλεπτο βιντεοληπτικό υλικό, χωρίς έρευνα από  “επιλεκτικά ευπαθείς” σε θέματα ζωοφιλίας, υποβλήθηκε καταγγελία με τον οδηγό του οχήματος να παραπέμπεται στο αυτόφωρο.

Όπως προέκυψε από το ρεπορταζ του NantiaRe, επαγγελματίας διερχόμενος από την περιοχή την Τρίτη (10/05) μετά από παράδοση εμπορεύματος σε τοπική επιχείρηση, είδε το μεγαλόσωμο σκύλο ανεβασμένο σε οροφή  εκ κινήσει οχήματος και με σκωπτική διάθεση κοινοποίησε το βίντεο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. “Επιλεκτικά ευπαθείς” σε θέματα ζωοφιλίας, προχώρησαν σε καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ και αφού εντοπίσθηκε ο χρήστης που είχε καταγράψει το βιντεοληπτικό υλικό, ο οποίος κατέθεσε ότι κατέγραψε το περιστατικό και προχώρησε σε δημοσιοποίηση του υλικού με διάθεση αστεϊσμού,  από αστυνομικούς του ΤΑ Καρδίτσας, προέκυψαν τα στοιχεία του οδηγού του οχήματος, αγρότη της περιοχής. 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αγρότη στα χωράφια και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στην Αστυνομική Υπηρεσία για παροχή εξηγήσεων στην καταγγελία που είχε υποβληθεί σε βάρος του. Μόλις ο αγρότης ο οποίος δε έχει προηγουμένως απασχολήσει τις Αρχές, επιβιβάστηκε στη θέση του οδηγού στο όχημά του και το έθεσε σε κίνηση, αναφέρουν πληροφορίες του NantiaReport.gr, το μεγαλόσωμο τσοπανόσκυλο ανέβηκε στο καπό και στη συνέχεια στην οροφή του οχήματός του. Στον αιφνιδιασμό των ενστόλων της Ασφάλειας Καρδίτσας, ερωτηθείς ο αγρότης, εξήγησε το δεσμό που έχει αναπτύξει με το σκύλο του, τον οποίο έχει αναλάβει απο κουτάβι, και κάθε φορά που ακούσει τον ήχο της μηχανής του οχήματός του, ανεβαίνει στην οροφή και είτε κατεβαίνει μετά από λίγα μέτρα είτε τον ακολουθεί στη διαδρομή που ακολουθεί στο χωριό.

Λόγω της μήνυσης που είχε υποβληθεί σε βάρος του αγρότη, με αφορμή ένα ολιγόλεπτο βιντεοπλητικό υλικό σε μέσο κοινωνικής δυκτύωσης, για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς, προσήχθη στην Ασφάλεια Καρδίτσας. Με ενημέρωση της Εισαγγελέως, αν και δεν διαπιστώθηκε κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος του ζώου, ο αγρότης παραπέμφθηκε για πλημμεληματική κατηγορία και θα δικαστεί στο αυτόφωρο. Σε υποστήριξη του αγρότη βρίσκονται οι συγχωριανοί του.

Το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες αναφορικά με αδέσποτα και δεσποζούμενα ζώα, και ζώα συντροφιάς έχουν αυξηθεί, χωρίς καμία διερεύνηση των συνθηκών, υποβάλλονται καταγγελίες. Με κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς, σε μια τάση που έχει επικρατήσει να αναδείξουν την ενεργοποίηση της ΕΛΑΣ σε θέματα προστασίας αδέσποτων και οικόσιτων ζώων, πολίτες συλλαμβάνονται και παραπέμπονται στις Εισαγγελικές Αρχές. Μέχρι να προκύψουν τα πραγματικά γεγονότα και να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις, κάποιοι βρίσκονται σε εμπλοκή για ένα στιγμιότυπο που μπορεί και να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει το αφήγημα της προστασίας απο κακοποιητικές συμπεριφορές και θανάτωση αδέσποτα και δεσποζούμενα ζώα και ζώρα συντροφιάς.