Καρδίτσα: Κατασχέθηκαν σε Ρομά 197 ΔΑΤ, «σταυρωμένα» ψηφοδέλτια και 6.060 ευρώ- Συνελήφθησαν πέντε μεταξύ των οποίων δύο Ρομά συνεργάτες βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ

Συνελήφθησαν με σταυρωμένα ψηφοδέλτια, δεκάδες ταυτότητες και χρήματα, τρείς συνεργάτες βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και δύο ΡΟΜΑ έξω από καταυλισμό στους Σοφάδες Καρδίτσας

Συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου (20/05) από Αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στους Σοφάδες της Καρδίτσας πέντε άτομα μεταξύ των οποίων δύο Ρομά συνεργάτες του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαϊόπουλου και δύο Ρομά για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε έξω από τον καταυλισμό Σοφάδων, τόπο καταγωγής της συζύγου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος περιχαρής στις εκλογές το Μαϊο του 2019, είχε εναγκαλισμούς και απαθανάτιζε σε φωτογραφικά στιγμιότυπα την παρουσία του στην περιοχή, μαζί με διαβιούντες Ρομά.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων Ρομά, κατασχέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, δυο φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που κάθε μία περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και πέντε ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των €6.060 .

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, διενεργείται προανάκριση, προέκυψαν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός του οικισμού Ρομά προκειμένου ψηφίσουν τον υποψήφιο Βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας.