“Κάποιος να εξηγήσει στους υπεύθυνους του Υπουργείου ότι τα οχήματα δεν ανεβαίνουν μόνα τους στο βουνά”

Σε αντιπυρική περίοδο,  την απουσία οδηγών Πυροσβεστικών οχημάτων καταγγέλλει το Σωματείου των Εποχικων Πυροσβεστων της Αττικής

Όπως καταγγέλλουν οι Εποχικοί Πυροσβεστες, «αυτά που ζούμε είναι πρωτόγνωρα! Οι γραμματείες καλούν στα κινητά συναδέλφους ψάχνοντας απεγνωσμένα ποιοί έχουν πολιτικά διπλώματα φορτηγού για να τους βγάλουν υπηρεσιακό δίπλωμα και να επανδρώσουν περιπολικά ανά την Ελλάδα. Μας ενημερώνουν συνάδελφοι, ότι εκτός από σταθμούς της Αττικής υπάρχει έντονο πρόβλημα και στην επαρχία.

Το μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη έμπειρων οδηγών προϋπήρχε στο Σώμα και ήταν ένα από τα πιο σημαντικά θέματα.

Στο παρελθόν είχε αναφερθεί στο θέμα ο πρώην Αρχηγός της πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο οποίος είχε ζητήσει προσλήψεις οδηγών από την δεξαμενή του έμπειρου προσωπικού των εποχικών πυροσβεστών.

Το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας όχι μόνο δεν ασχολήθηκε με το μείζον θέμα της απόκτησης έμπειρων οδηγών για το Σώμα, αλλά με την δημιουργία των ΕΜΟΔΕ μετέτρεψε περίπου 350 οδηγούς από τις τάξεις των εποχικών πυροσβεστών σε μάχιμους σε πεζοπόρα τμήματα.

Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους υπεύθυνους του υπουργείου ότι τα οχήματα δεν ανεβαίνουν μόνα τους στο βουνά, όσο καινούρια και αν είναι, και ότι ο χρόνος που θα μεταβούν στο σημείο είναι η πιο σημαντική παράμετρο σε μια δασική πυρκαγιά».