ΚΑΜΙΝΙΑ: Κατέσχεσαν 100κούτες λαθραία τσιγάρα.

Αφορολόγητες κούτες τσιγάρα με διαφυγόντες δασμούς χιλιάδων ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο, κατέσχεσαν Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, σε σπίτι στα Καμίνια.

image

Οι Αστυνομικοί του τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, είχαν πληροφορίες για παράνομη διακίνηση και διάθεση λαθραίων τσιγάρων στην Αττική.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ σε οργανωμένη επιχείρηση, έπειτα από συντονισμένες έρευνες και ημέρες παρακολούθησης, προσδιόρισαν το  σπίτι στην οδό Παπαφλέσσα στα Καμίνια. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουγαν το βράδυ φορτηγά να προσεγγίζουν το σπιτι και έβλεπαν δεκάδες έγχρωμους αλλοδαπούς να το επισκέπτονται να προμηθεύονται και να διακρίνουν το παράνομο εμπόρευμα. Το σπίτι είχε ενοικιαστεί πριν από περίπου δύο μήνες απο Πακιστανικό, ο οποίος φέρεται ο εγκέφαλος μιας απο της καλύτερα οργανωμένες σπείρες διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.
image

Ο Πακιστανός λαθροδιακινητής αδασμολόγητου καπνού,  συνελήφθη ενώ αναζητούνται 4 τουλάχιστον άτομα ως συνεργοί του. Όπως διαπιστώθηκε κατά την προανακριτική έρευνα, τα μέλη της σπείρας διακινούσαν το παράνομο εμπόρευμα από χώρες των Βαλκανίων και μέσω μεταφορικών πρακτορείων τα προωθούσαν σε Θεσσαλονίκη και Β.Ελλάδα. Τα κατασχεμένα τσιγάρα, έπειτα από τη διαδικασία της καταγραφής θα μεταφερθούν για καταστροφή.
image

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport