Καμίνια: Ιρακινος εισέβαλε με μαχαίρι σε παράρτημα του ΥπΕΣ και ο υπάλληλος κατέληξε από καρδιακό επεισόδιο

Είχε καταδικαστεί σε 20ετή ποινή φυλάκισης και είχε αφεθεί ελεύθερος. Ύστερα από επεισόδιο που προκάλεσε υπάλληλος του ΥΠΕΣ, κατέληξε συνεπεία καρδιακού επεισοδίου.

Στο παράρτημα του Τμήματος Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών στον Πειραιά, (21/11) Ιρακινός, προκειμένου να διεκπεραιώσει υπόθεση του, όταν τα πνεύματα οξύνθηκαν, σύμφωνα με τους παρευρισκομένους και με επιθετική διάθεση ο αλλοδαπός, βρέθηκε  σε αντιπαράθεση με υπάλληλο της υπηρεσίας. Στο επεισόδιο ο Ιρακινος απείλησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι που είχε στην κατοχή του τον υπάλληλο και  προκάλεσε φθορές στο χώρο.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, για να απομακρύνει τον αφιωνισμένο Ιρακινο. Ο υπάλληλος με τον οποίο είχε το έντονο φραστικό επεισόδιο, αντιμετωπιζε προβλήματα υγείας (υπέρταση) αισθάνθηκε αδιαθεσία και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες του νοσηκευτικοϊατρικού προσωπικού ο υπάλληλος, υπέστη έμφραγμα και κατέληξε .

ΥπΕΣ_Πειραιά

«Λόγω έκτακτου περιστατικού σήμερα η υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή» ανέφερε ανακοίνωση στην είσοδο του παραρτήματος Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών στον Πειραιά, μια μέρα μετά (22/11) το τραγικό περιστατικό. Αναμένεται η διενέργεια ιατροδικαστής εξέτασης (23/11) για τον υπάλληλο του ΥπΕΣ προκειμένου να προσδιορισθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας, ιατροδικαστής, Ιωάννης Αϊβατίδης, έλαβε γνώση σχετικά και μετέβη στην Υπηρεσία προκειμένου να ενημερωθεί.

Ο Ιρακινος, συνελήφθη και οδηγηθηκε στο Α.Τ. Καμινίων. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.

Όπως διακριβώθηκε κατά την εξακριβωση στοιχείων του, ο Ιρακινος, είχε  καταδικαστεί -στο παρελθόν- για ανθρωποκτονία, σε 20ετή ποινή φυλάκισης, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος .