Καμένα Βούρλα: Σταμάτησαν για φαγητό και τους έκλεψαν

Άφησαν το όχημά τους φορτωμένο και πήγαν για φαγητό, ωστόσο κατά την επιστροφή τους, διαπίστωσαν διάρρηξη και κλοπή

Η ομάδα των επιστημόνων, έφτασε στη λουτρόπολη των Καμμένων Βούρλων (09/11-16.00) και στάθμευσε το όχημά τους σε κεντρικό σημείο  και απομακρύνθηκε σε παρακείμενη επιχείρηση για φαγητό. Όταν επέστρεψαν σχεδόν μια ώρα αργότερα, διαπίστωσαν ότι άγνωστοι τους είχαν αφαιρέσει η κλειδαριά από τη θέση του οδηγού και είχαν κλέψει τον εξοπλισμό τους και τα προσωπικά τους είδη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες αφάιρεσαν μαύρη θήκη με φωτογραφική μηχανή Cannon Pawershot SX60, σακίδιο πλάτης Osprey χρώματος μαύρο- κίτρινο, σακίδιο Quechua χρώματος χακί, σακίδιο πλάτης Karrimor χρώματος μαύρο- κόκκινο, και σακίδιο γκρι- πράσινο. Μέσα στα σακίδια, υπήρχαν πολύ σημαντικά πράγματα, όπως διαβατήριο, φορητός υπολογιστής Dell Vostro 3500, δύο σκληροί δίσκοι, φωτογραφική μηχανή Nikon D7200, τηλεφακός 55-300mm .

Τα θύματα της κλοπής απευθύνουν έκκληση σε όποιον λάβει γνώση για την παράνομη διάθεση των κλοπιμαίων, καθώς σημειώνουν, οι σκληροί δίσκοι έχουν ελάχιστη αξία μεταπώλησης, ενώ τα αρχεία που περιλαμβάνονται, έχουν επιστημονική αξία μόνο για την ερευνητική ομάδα, καθώς έχουν πληροφορίες και για τη μελέτη της τοπικής πανίδας, να επικοινωνήσει με το ΑΤ Καμένων Βούρλων.